Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Február 20. Négy darab x a...

Február 20. Négy darab x a kézfejen?

Figyelt kérdés

Terjed egy ilyen dolog a facebookon, és más közösségi oldalakon, hogy aki valaha vagdosta magát, bántották, vagy magányos, esetleg más mentális problémája van, az rajzoljon a kézfejére 4 db x-et február 20-án. (Nem azért, mert ilyen volnék, vagy meg akarnám csinálni, de) Ez tényleg igaz? Azaz tényleg van ilyen szokás, vagy csak pletyka, és be akarják ezt vezetni a tinik? (Jelzem, az is hozzá tartozott a közösségi oldalon látott poszthoz, hogy akin meglátjuk, azt meg kell ölelni.)

Szóval ez egy olyan dolog, mint mikor fekete szalagot kötnek magukra november 30-án, akik bántják/bántották magukat?

2014. febr. 19. 15:46
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

#18: valószínű, hogy a válaszomból nem ez jött le, meg szerintem alaposan félreértetted a mondandómat, de én egy sokat megélt, kifejezetten empatikus ember vagyok.

Csak egy dolog zavar: az, amikor egyesek gyakorlatilag a semmiért hisztiznek. Persze, velük is foglalkozni kell, mert (náluk sajnos szó szerint) komoly mentális problémák vannak, de azért valahol szerintem te is érzed, hogy az általam felvázolt embertípust nagy hiba lenne egy kalap alá vonni azokkal, akiknek tényleg rossz a sorsuk.

Igen, tény, hogy minden harmadik-negyedik lány kezén ott voltak ezena napon az X-ek. (Fiút nem ltátam, aki ezt a szimbólumot kitette.) Ugyan 10-20 ember az valóban nem reprezentatív minta, de akiket X-szel láttam, nagy részüket elég jól ismerem. Egyikük sem volt "páwa". Egyikük sem az a "midnenki kedvence" tömegribi. (Bocsánat a kifejezésért.) De tudom nagyon jól, az életükben a legnagyobb "törés" nem volt nagyobb, mint egy olyan hétköznapi kudarc, amin minden ép ember átesik. Kettejükkel szóba is elegyedtem, téve a tudatlant az X-ekkel kapcsolatban. A sejtésem beigazolódott, a "nem tudok 55 kilóra lefogyni", a "senkinek nem tetszek" (leszámítva azt a 3 fiút, aki már évek óta koslat utána, és bármit megtenne, hogy járjon vele), és az "XY nem jár velem, pedig ő álmaim pasija" voltak az érvek, hogy miért is olyan rossz a sorsuk. Jó, persze, lehet mondani, hogy ez csak 2 fő, de a többiről is tudom, hogy talán 2-3 olyannak láttam X-et a kezén, akinek tényleg rossz.

Sajnos divat lett minden olyan hétköznapi kudarcért, csalódásért magukba állítani a kést, meg öngyilkosságot fontolgatni, ami teljesen szokványos, hétköznapi, mindenkivel előforduló dolog, és amin egy normális ember kis szomorkodás, búslakodás után simán továbblép. De nem, mert manapság az a divat, hogy az ilyenért agyon kell vagdosnod magadat, és lehetőleg tele kell vele posztolnod az üzenőfalat. Le merném fogadni, hogy akik 20-án nagy büszkén X-elték magukat, a zöme ebbe a kategóriába tartozott. Minden harmadik emberen láttál? Attól még nincs kizárva, hogy sokuk tényleg ebbe a csoportba tartozott.

Ettől persze tény, hogy sokakra jobban oda kellene figyelni. Mert vannak nagyon sokan, akiknek tényleg pokol az életük. Akik 17 évesen suli után minden nap dolgoznak, mert muszáj, hogy ne haljanak éhen. Vagy akiknek a szülei válnak, és persze minden rajtuk csattan. Vagy akit vernek és megaláznak rendszeresen otthon. Igen, ezt tényleg észre kellene venni, és elvileg róluk szólt volna ez a négy X-es dolog. Csak pont ők azok, akik nem fgják telerajzolgatni magukat, hanem inkább tűrnek csendben.

Lehet, hogy bunkóság, de nézzük meg például őt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__5..

meg a sok másik "vagdosom magam" kérdést is meg lehet nézni. Na meg tudnék mutatni facen meg askon "érdekes" profilokat, mind hasonló jellemre vallanak.

2014. febr. 23. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!