Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Február 20. Négy darab x a...

Február 20. Négy darab x a kézfejen?

Figyelt kérdés

Terjed egy ilyen dolog a facebookon, és más közösségi oldalakon, hogy aki valaha vagdosta magát, bántották, vagy magányos, esetleg más mentális problémája van, az rajzoljon a kézfejére 4 db x-et február 20-án. (Nem azért, mert ilyen volnék, vagy meg akarnám csinálni, de) Ez tényleg igaz? Azaz tényleg van ilyen szokás, vagy csak pletyka, és be akarják ezt vezetni a tinik? (Jelzem, az is hozzá tartozott a közösségi oldalon látott poszthoz, hogy akin meglátjuk, azt meg kell ölelni.)

Szóval ez egy olyan dolog, mint mikor fekete szalagot kötnek magukra november 30-án, akik bántják/bántották magukat?

2014. febr. 19. 15:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
70%

#5: valóban, a probléma csak az, hogy ezt a sok (eredeti szóhasználattal élve) mentális problémával küzdő kistini önigazolásként használja fel, ezzel igazolva, hogy milyen jó, hogy vagdossa magát.

Nem vagyok semmi jónak az elrontója, de tartok tőle, hogy ez többségében még rosszabb útra tereli ezeket a mentálisan sérült embereket.

Ők ugyanis nem segítséget várnak. Hanem igazolást, hogy jól csinálták, amit tettek. Nem azt várják, hogy legyen, aki segít rajtuk, sőt! Általában kifejezetten elutasítóak azzal, aki bármi módon segíteni próbál nekik.

2014. febr. 20. 16:42
 12/21 anonim válasza:

Miért kell mindig egyből a rosszra gondolni? Mi az, hogy sok "kis tini". Nézzétek, a mai napon nekem is volt 4 X a kézfejemen. És most jöhetnek a gyűlölködő kommentek. De fogalmatok sincs arról, hogy mit jelent ez valójában.

Kiközösítettek...

Elítéltek...

Depressziós voltam...

Ez szimplán egy jel volt, hogy tudassuk a hozzánk hasonlókkal, hogy nincsenek egyedül. Számtalan ölelést kiosztottam ma. Nem bántam meg. Nekem is jól esett és azoknak is, akiknek adtam.

Egy olyan suliba járok, ahova 575 tanuló jár. Ahogy ma elmentem a folyosón minden 3. kézfejen láttam ilyet. Túl sok volt, sokkolta az elmém. Ahogy körbenéztem sírhatnékom támadt.

ENNYI EMBER SZENVED VAGY SZENVEDETT??

MI VAN AZOKKAL, AKIKNEK SEGÍTSÉGRE VAGY SZÜKSÉGE, CSAK AZÉRT VÁLLALTÁK FEL??

KÉRÜNK MÉG 1 ESÉLYT!! EGY ESÉLYT ARRA, HOGY NE ÍTÉLJENEK EL!!

Hála a magasságosnak, engem ma már nem ítélnek el. De négy évvel ezelőtt még igen. MEG KELLETT KÜZDENEM, azért, ahol most vagyok.

ÉS EZT MINDEN ILYEN "TINI" NEVÉBEN ÍRTAM!!

[link]

"Rám égett a jel,

most már nem rejthetem el,

nem is akarom.

Túl sok fájdalom.

A múlt elől menekülni úgy sem lehet,

elesek, felállok és tovább megyek.

X, mert beszóltál

X, mert támadtál.

X, mert elítéltél

X, mert levegőnek néztél.

Négy indok, az összesen 4X,

Virított minden kézfejen, de ha tudnád miért is,

Már rég nem így állnál az élethez.

De az X-ek jelentését valahogy átérezhetted."

Bocs a hosszú válaszért.

Egy 14 éves lány voltam...egy sok "kis tini" közül.

2014. febr. 20. 20:23
 13/21 anonim ***** válasza:
41%
Majd kinövöd.
2014. febr. 20. 20:26
 14/21 anonim válasza:

12-es válaszoló, nagyon szívesen megismernélek :)

Nekem is volt ma 4 x a kezemen, ahogy egy osztálytársamnak is. Nagyon furcsa volt, belőle sosem néztem volna ki..

Ha van kedved beszélgetni, írj kérlek :)

2014. febr. 20. 20:51
 15/21 anonim ***** válasza:

#12: ne vedd magadra, maga a kezdeményezés nem volt hülyeség, sőt!

Viszont a TAPASZTALATOM az, hogy akik ma X-eket rajzoltak a kezükre, és agyba-főbe osztogatták ezt Facebookon, azok NAGY RÉSZE az alább leírt személyiségtípusba tartozik:

- Nem akar járni velem az a fiú, aki annyira tetszik, ezért inkább felvagdosom a csuklómat, mert akkor biztos jobb lesz.

- Lehet, hogy ezer ember szeret, de van egy valaki, aki utál, és ezért olyan sz*ar nekem, inkább felvagdosom magam még jobban. Sőt, le is fényképezem, és elküldöm minden barátomnak, hogy lássák, fontosabb nekem egy valaki gyűlölete, mint ezer ember szeretete.

- Van egy tök jó barátom, akit érdekel, hogy mi van velem, segítene nekem bármiben, de inkább nem hagyom, és még párat vágok a csuklómba. Aztán meg kiposztolok mindenféle marhaságot, hogy sajnáltassam magam.

Meg hasonlók.

Akik X-elték magukat ma, azok nagyon nagy része nem azért tette, mert tényleg rossz volt a sorsa, és rengeteg fájdalom meg szenvedés érte. Mondom, nem általánosítok mindenkire, de a nagy részük merő önsajnáltatásból tette ki.

Szóval nem, azért ennyire nem drámai a helyzet. Akiket láttál, azoknak le merem fogadni, hogy az az iszonyatosan nagy szenvedés az annyi volt, hogy a hetedikes Pistike nem akart vele járni.

Láttam én, hogy milyen emberek posztolgatták ezt agyba-főbe. Láttam, hogy a környéken kinek a keze volt telefickálva. Legalább tíz lányt láttam ma X-elt kézfejjel. Ismerem őket. Igen, volt köztük 2 olyan, akinek tényleg rossz a sorsa. Aki tényleg már szenvedett. De a többségük, a maradék 8 életében a legnagyobb kínszenvedés annyi volt, hogy nem jött össze vele "éelte szerelme" (aki úgy szerelme, hogy távolról epekedik utána, de még csak beszélni se szokott vele), vagy épp nem mindenből színötös.

Pontozzatok le nyugodtan, de én úgy gondolom, hogy gusztustalan dolog ilyesmik miatt panaszkodni, hogy mennyire sz*ar a sorsuk, stb.

Bár tény, mentálisan nem stimmel velük valami.

Akinek meg tényleg pokol az élete, az nem X-elgeti magát.

2014. febr. 20. 22:56
 16/21 anonim válasza:
rám is felkerült a 4x , de nem fényképeztem le, nem kürtöltem eddig se, és ezután se ez a 4x azért van hogy akik iugyan ugy megvannak alázva, szégyenítve, tudjáűk nem vannak egyedül. persze tény, vannak olyanok akik egy fiú miatt. de nem tudhatjuk mennyit jelnetett neki az a fiú...
2014. febr. 21. 18:02
 17/21 anonim ***** válasza:

"nem tudhatjuk mennyit jelnetett neki az a fiú..."

Valóban, de azért gondoljunk már bele... itt nem arról van szó, hogy többéves működő párkapcsolat csődje miatt károsítják magukat. Hanem egy tipikus tini rajongás miatt, amit talán igazán még szerelemnek sem lehet nevezni.

Ezzel most nem a tinik érzelmeit akarom degradálni, csupán arról van szó, hogy az "X-esek" zöme egy - bocsánat - szokványos tinikudarcot - melyhez hasonlót minden ember többször átélt - katasztrófaként tüntetnek fel.

Mondom, maga a kezdeményezés nem rossz. Tényleg nagyon sokan élnek rosszul, gyerekként megalázva, nyomorban, bántalmazva. De igazából pont azon vagyok kiakadva, hogy az "X-esek" zöme szinte viccet csinál ebből azzal, hogy a "nem 50 kiló vagyok, hanem 53" meg "nem akar járni velem a szomszéd Pisti" jellegű problémáikat hasonló súllyal tüntetik fel, mint azt, ha valakit tényleg bántanak, megaláznak.

2014. febr. 21. 18:21
 18/21 anonim válasza:

Nem foglak lepontozni "Simon". Viszont nézd át más szemszögéből. Mondjuk az enyémből: Végigmegyek a folyosón. Minden harmadik kézfejen ott vannak az X-ek, és legalább minden 2-on a hegek is. És ezeket nem azért tették, mert "nem akart velük járni a szomszéd Pisti". Ha van benned egy csöppnyi empátia (már pedig szerintem van, nincs ilyen rideg szívű ember) akkor átgondolod, hogy mi lehet ez az "X-tábor" szemszögéből. Viszont ha jobban megnézed...azok között akiknek tényleg "élete párja" miatt volt csuklóvagdosás, 90%-ra igazak a következők:

~populáris személyiségek (értsd: pávák és "menő" csajok)

~semmi kitűnő nincs rajtuk. Nem járnak talpig feketében, vagy máshogy öltözve. Beillenek a sorba és kész.

~30-as csoportok veszik őket körbe, a fiúk szinte pitiznek miattuk.

És most néz meg azokat, akikkel TÉNYLEG baj volt vagy van:

~hamis mosoly, ami már szinte őszinte...ez nagyon megy, tapasztalat, hogy évek alatt ki lehet gyakorolni.

~egyedül vagy 1-2 emberrel mászkálnak. Amint azok elmennek onnan, összeomlik. Ha nem is nagyon, de kis mértékben láthatod.

~Hosszú ujjú póló...vajon miért? /költői kérdés volt/

~Nem mutogatják az X-eket. Mástól várják azt, hogy észrevegyék őket.

Akinek tényleg szüksége van segítségre, az sosem kéri. Csak vár a csodára. És ez a baj...

#12-es voltam. :)

2014. febr. 21. 18:48
 19/21 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólóval, sajnos ez az önpusztítás mára már divattá vált. Akinek szüksége van a segítségre, ő (úgy gondolom), hogy nem fogja ezt így felválalni..

Nekem a jobb csuklómon volt 4 apró X, csak az láthatta meg, aki kereste. Ezzel ellentétben, rengeteg embert láttam, akik az egész kezüket elfedő X-ekkel mászkáltak, ha meglátták egy "sorstársukat" rögtön odamentek és a kezüket mutogatva fotózkodtak..

Ennek a napnak nem is feltétlenül az lenne a "feladata" szerintem, hogy egymásrataláljanak azok, akik valaha kárt tettek magukban és ezt felpakolják facebookra..

Inkább annyi, hogy mindenki akinek segítségre van szüksége, lássa, hogy nincs egyedül, és soha nem is lesz..

2014. febr. 21. 21:05
 20/21 anonim válasza:

Rajtam is ott volt a 4X, ahogy a fekete szalag is nov. 30-án. :) Sok emberen láttam én is, élőben és képeken is. Szerintem meg mindenki döntse el maga, miért rajzolja/teszi fel. Engem kiközösítettek, bántottak szavakkal, nem értettek meg és nagyon sokszor magányos voltam. Ez már a múlt, de még mindig fáj legbelül. Sosem vagdostam magam, de nagyon sokat sírtam. Nem önsajnáltatás, de szerintem jók az ilyen napok. Láthatod, hogy nem vagy egyedül, jól esett minden ölelés és "marad erős, stay strong" beszólás is. Szóval mindenkinek saját dolga.

14/L

2014. febr. 23. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!