Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit javasolnátok nyugdíjas...

Mit javasolnátok nyugdíjas embereknek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy a nagyszüleim tengnek-lengnek otthon, semmi életkedvük nincs. Ha megkérdezem, hogy telt a napjuk, csak a megszokott rutinjukat közlik két mondatban és inkább engem kezdenek faggatni. Nem találkozunk gyakran, kb hetente kétszer és arra gondoltam egy új hobbi talán felvidítaná őket. Mit gondoltok?

2014. febr. 2. 12:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A 10. hozzászólót irigylem, már mint az Édesanyja lendületét. Bárcsak én is ilyen lennék! Keresem a helyem a világban mint friss nyugdíjas. A párom még dolgozni eljár én sajna nem tudom ezt vállalni, de egész nap csak unatkozom.A háztartás rendben a gyerekek kirepültek,a kicsi távol egyetemen. Egész nap nincs kihez szóljak.A szomszédok dolgoznak egész nap. Hidd el nem szeretem a nyugdíjas kort,butító és ellustító!
2014. máj. 6. 10:00
 12/12 anonim válasza:

Szia!

Én vagyok a tizes.

Anyu 62 és még dolgozik. Biztosan számít, hogy minden nap munkába jár. Elhiszem, hogy rossz lehet így otthon.

Nagynéném is nyugdíjas már, ő is olyan 60 körüli. Múlkor mondta, hogy be szokott járni a nyugdíjas klubba. Én meg nem értettem mit keres ott :-D, hiszen eszembe sem jut, hogy ő is ilyen korú, olyan fiatalos.

A tarsaság nagyon sokat ad.

Nézz körül nincs valami hasonló klub a közeledben?

Valami kis közösséget próbálj keresni:

- önkéntes munka

- ilyen-olyan klub (hímző, kertészkedő akármilyen)

- sport, csoportos persze, szoktak ilyen kiránduló csoportok is lenni

- nyugdíjjasok klubja

Hihetetlen sok pozitivumot lehet kapni ilyen közösségektől!

Minnél többfélében vagy, annál többet :-).

Kitartást!!! Ne hagyd, hogy a rosszkedv uralkodjon rajtad :-), te uralkodj ő rajta! :-)

Klassz lesz! Drukkololok!!!

2014. máj. 6. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!