Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit javasolnátok nyugdíjas...

Mit javasolnátok nyugdíjas embereknek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy a nagyszüleim tengnek-lengnek otthon, semmi életkedvük nincs. Ha megkérdezem, hogy telt a napjuk, csak a megszokott rutinjukat közlik két mondatban és inkább engem kezdenek faggatni. Nem találkozunk gyakran, kb hetente kétszer és arra gondoltam egy új hobbi talán felvidítaná őket. Mit gondoltok?

2014. febr. 2. 12:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi nem ismerjük őket, így nem tudhatjuk, mennyire nyitottak az ilyesmire.

Hány évesek? Egészségileg rendben vannak?

2014. febr. 2. 12:24
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Csak irányodba zárkózottak, de hidd el a hátad mögött megy a pletyka, főleg rólad, erre a sok kérdés irányodba...
2014. febr. 2. 12:32
 3/12 anonim ***** válasza:
58%

Van hobbijuk!

Pletykaklubbtagok, mint minden nyugger...

2014. febr. 2. 12:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szeritnem ez egy jó ötlet, de olyan hobbit keressetek együtt amit ők is szeretnek és nem csak te akarod rátukmálni a nagyszüleidre.

Idős korban az aktivabb élet csodákra képes akár meghosszabítja az életet is, és sokkal jobb mondjuk 20 év aktívan, értelmesen, szépségekkel eltöltött év , mint mondjuk 8 unalomban, egyre leamortizáltabban szószeint leélt idő (főleg hogy a nyuggerek ilyenkor el szoktak hülyülni, befásultá válni ami nem éppen a legjobb).

Szerintem látogasd meg őket többször az is nagyon sokat segít! (:

2014. febr. 2. 12:35
 5/12 anonim ***** válasza:

2 kérdésem lenne az érdemi válaszhoz: Hány évesek? Városiak vagy vidékiek?

Mert nem mindegy,hogy a mostani 60-70 éves generációról beszélünk és mondjuk városiak,akik fogékonyabbak a modernebb,új dolgokra,vagy a 80 fölötti vidéki,aki egész életében vidéken lakott és földet művelt. Az enyémek az utóbbi kategóriába tartoznak (nehezebb eset,mert nagyon ragaszkodnak a régi dolgokhoz,s a telefon,tv távirányító és 1-2 háztartási gép használatában merül ki a technika használata),de azt elmondhatom,hogy a helyi idősklub összejöveteleit,programjait nagyon szeretik. Elviszik őket termálba,zenés estekre,stb.

2014. febr. 2. 14:41
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
Kedves 3-a és 4-es! A nyugger szó kimondottan sértő. Próbáljatok meg másképpen fogalmazni. Köszönöm.
2014. febr. 2. 14:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Tényleg, bocsánat! Elfelejtettem rendesen átolvasni mielött elküldtem. Természetesen a nyuggert nem negatív értelemben értettem.
2014. febr. 3. 16:05
 8/12 A kérdező kommentje:
A 60-as éveik második felében járnak, vidéken élnek és tudtommal nem tagjai az idősek klubjának. A szomszédokkal nem járnak össze, de nincsenek haragban.
2014. febr. 8. 21:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát ha vidékiek, akkor dolgozniuk kell, mivel ezt csinálták egész életükben. Nagymamának is mondtuk már, hogy maradjon bent, ne dolgozzon, de akkor is kint van. Az orvosi rendelőben is azon versengenek, hogy ki mennyit bír még csinálni. Szóval ha van kertjük, akkor segíts nekik azt megművelni, virágokat ültetni stb. Nekik ez a legjobb hobbi.
2014. febr. 22. 15:40
 10/12 anonim válasza:

Példás, hogy aggódsz értük és szeretnél nekik segíteni!

Viszont igazából nekik maguknak kéne "segíteni magukon"...biztos vagy benne, hogy rosszul érzik magukat?

Az új hobbí jó dolog, de nem tudom elképzelni hogy veszed rá őket, hogy csinálják, ha eddig sem jutott eszükbe..

Aranyos kiskutya? Nem dobná fel őket?

Vagy, ha megkérnéd őket kertészedjenek neked, kis bio kert, vagy valami hasonló.

A nyugdíjjas klub nagyon jó dolog pl, de nem tudom mennyire van arrafelé ilyesmi...

Szomorú rossz kedvűnek látni a szülőket. Apám is ilyen, anyu pörög ezerrel...eljár társaságba...apám meg 60 évesen úgy viselkedni, mint aki a véget járja...pedig CSAK 60 éves...

De az a helyzet, hogy szerintem nem mindig lehet segíteni...ha ők maguk nem segítenek magukon...lehet hogy nekik jó így, csak mi képzeljük hogy rossz.

Persze kell törödni velük, de nem élhetünk helyettük...nem menthetjük meg magukat, saját maguk elől...

Nem tudom érted mire gondolok...

De, ha úgy látod nyitottak, akkor beszélgess el velük erről...és javasold, hátha benne vannak...az lenne a jobbik eset :-D.

Drukkolok!

2014. febr. 22. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!