Hogyan alakítanál ki normális emberi kapcsolatokat, barátságokat ha nem ismersz senkit a környéken a korcsoportodból?
Tudtok épkézláb ötleteket mondani,hogy lehet társas kapcsolatot kialakítani 18-évesen?
A testvérem kb 5-éve bántalmazták,-sokáig tartott a felépülése, így kimaradt a korcsoportjával való társas kapcsolatokból,barátságokból.Szerény,kicsit látszik a testtartásán,hogy visszahúzódó,egyébként jóképű és jól öltözik,minden témában otthon van csak ő nem kezdeményez beszélgetést,így kicsit döcögős idegenekkel a társalgás.
Magántanuló,így tényleg nincs korabeli akivel dumálni tudna.Szüleink sokat dolgoznak,bár ha van idejük,szoktunk dumálni,de társaságba nem igen járunk.Hogy tudnák segíteni neki? Ha városba költöznénk könnyebb lenne,de itt semmi esély nincs,hogy bárkivel lóghasson,én is csak a sulis barátaimmal tudok lógni a városba néha,de sokat tanulok.Mi lesz így a bátyámmal?
Hát ha az lesz ajánlani fogom,hogy veled kezdje.
Minek írsz,ha csak marhaságot tudsz? Írj a humor rovatba,vagy valami.
Szia.
Először is: Szerintem tök jó fej vagy, hogy segíteni próbálsz neki, ilyen egy jó testvér.
Egyébként te mennyi idős vagy? És lány vagy vagy fiú? Ezt azért kérdezem, mert esetleg ha van közös érdeklődési körötök, akkor együtt is csinálhatnátok néha valamit, mondjuk elmentek kosarazni, focizni, vagy amit akartok. És egy idő után talán hozzátok csapódik valaki. Ha nem nagy a korkülönbség, akkor akár a veled és a haverjaiddal is elmehetne ide-oda.
Esetleg még azt tudom javasolni, hogy kezdjen el valami sportot, valami csapatjátékot, ott általában azért nagy az összetartás és megismerne egy-két embert. Megértem, hogy bizonyos okokból kifolyólag félénk, de nem szabad hagyni, hogy magába forduljon.
Még egy gondolat a végére. Ha családi házban laktok, akkor egy kutya nagyon jó társ tud lenni és elvihetné sétáltatni a környéken, a lányok szeretik a kutyás pasikat, akár segíthetne ismerkedni is. :)
Kicsit hosszúra sikerült a válasz, de remélem valamit segítettem azért. Ha kérdésed van tedd fel nyugodtan. :)
Üdv!
#5. vagyok.
Minden esetre, ha van rá lehetőség, akkor próbáld kimozdítani, vagy valami programot összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!