Egyedüllét. Van erre valami megoldás?
Előre leszögezem, 100% hetero vagyok.
Az a gond, hogy nem vágyom párkapcsolatra. Pontosabban vágyok, de sokszor úgy érzem, hogy csak a szex miatt. Nem tudom magam elképzelni egy komoly párkapcsolatban. Húszon X éves vagyok, eddig komoly barátnő nélkül. Lehet ez az oka, hogy nincs benne tapasztalatom? Esetleg ilyen típus vagyok?
Ambivalens érzéseim vannak. Amikor meglátok egy boldog párt, hirtelen nagyon irigyelni kezdem őket(nem negatív értelemben).
Valamilyen szinten vágyok kapcsolatra, de nem teszek érte semmit. Egyedül csak a szex az, amitől motiválva érzem magam. Fogalmam sincs mi lehet a baj. Talán a tapasztalatlanság? Esetleg tudatalatti félelem az ismeretlentől? Sokszor úgy gondolom, hogy nem is lennék alkalmas egy komoly kapcsolatra.
De, sajnos ezen kattogok, gondolom érthető. Az élet egyik legfontosabb területéről van szó.
2. vagyok :)
A szex, illetve annak hiánya motivál annyira, hogy közeledj a lányok felé? Vagy ez is megmarad csupán vágy szintjén? A tapasztalatlanság és az ismeretlentől való félelem gátolhatja a kapcsolat építést, ez valószínűnek tűnik. Ha változtatni akarsz ezen, akkor szerintem az a legjobb, ha kilépsz a komfort zónádból, ami persze elsőre rémisztő és nehéz, viszont egyre könnyebb lesz és az önbizalmadat is növeli.
Abban egyébként nem hiszek, hogy bárki is alkalmatlan lenne egy párkapcsolatra. Létezik megfelelő partner (szándékosan nem tökéletest írtam, mert olyan viszont nincs), csak meg kell találni.
Megkérdezhetem egyébként, hogy miért tartottad fontosnak az elején leszögezni, hogy nem vagy meleg? Szerintem ez a probléma nemi hovatartozástól független.
Igen, az motivál, motiválna. De sajnos a gátlásaim, félelmeim(vagy nem is tudom minek nevezzem) erősebbek. Akárhogy is nézzük, igen, megmarad vágy szintjén.
Nem csak annak tűnik, ez nagyon is valószínű. Hihetetlen mennyire megrémít, ha csak abba belegondolok, hogy egy 17éves lánynak 100X nagyobb tapasztalata van, mint nekem. Ez akkora gátlást eredményez, hogy nem merek lépni.
Igen, ezzel tisztában vagyok. Nap, mint nap a komfortzónámon kívül vagyok(nincs köze a csajozáshoz) és ez nagyon megterhelő, teljesen elveszi az életkedvem. Aztán miután vége ennek a "folyamatnak" és visszakerülök a komfortzónámba, lesz ismét jókedvem. Az ezzel járó hullámzást is nehezen viselem. Egyszer szarul érzem magam, negatív vagyok, egyszer meg, mintha isten lennék. Ez a nagy érzelmi ingadozás sem egészséges ám...
Igen, némi önbizalomhiány is befigyel. Sajnos van rá okom is, de mégse ezt tartom a legnagyobb problémámnak. Inkább a tehetetlenséget. Tudom, hogy változtatnom kell, azt is tudom, hogy hogyan, de mégse cselekszem, mégse teszek érte semmit. Fogva tart az egom...
Szerintem se, de ezzel próbáltam elejét venni a paraszt válaszoknak. Na meg azt se akartam, hogy aszexuálisnak nevezzenek. De kijelenthetem, teljes mértékben hetero vagyok. A lányokat szeretem, a lányokhoz vonzódom és lányra vágyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!