Újra lehet kezdeni az életet?
Tarts ki. Én arrogáns lettem, mint egy rugós ökör, ha piszáltak, máris visszapiszkáltam. Útáltak is érte, de egyszer sem néztek magukba, hogy ők is sebeznek másokat...
(Pilinszky János - Halak a hálóban c. vers, érdemes elolvasni)
Azóta se bántam meg, hogy tökös voltam, hogy nem féltem a szemébe mondani a szemétládának, amit róla gondolok, még ha tizen is bíztatták ellenem. Most remete vagyok, de nem is érdekel, ha van a falum és vagyok benne én magányos galaxisommal. Mert nem az számít, ami volt, hanem, hogy vagy és leszel, még ha meg is sebeznek, de töretlenül.
Kijárod az általánost, három év múlva már nem is fognak rád gondolni és te se rájuk, ha lezártad a múltad. Próbáld a jelent, mint egy egyszeri tapasztalatot felfogni. A jelenben bármit megtehetsz és bármi megtörténhet veled. Holnapra már holnap lesz és lesz még időd bőven rendezni mindent. Barátokat szerezni pedig nem akarva kell. Aki a barátod akar lenni, majd úgy is oda megy hozzád és nem szabad elvenni senkitől az esélyt, ha esetleg megbánta a múltját. (Jelenleg én, mint egy tabu kezelem a multam olyanok közt, akik régen barátaim, vagy ellenségeim voltak. Egyszerűen nem történt semmi, mert már ők se azzal beszélnek, akit tegnap hárman megvertek, és én se azokkal, akiket tegnap szívből és igazán gyűlöltem.) Az élet diadalt arat a gazságok felett. Tudod nem az az igazán erős, aki adja, hanem az aki kiállja. A helytállás és kitartás gyümölcse pedig az élet öröme, hogy nem lettél öngyilkos majd kárpótolja a jövő. Még nyaralhatsz sokszor, járhatsz fesztiválokra, minden őrültséget kipróbálhatsz, lesz udvarlód is elég. A DIVAT??!! Úristen... A világ fontossági sorrendjében a egymillió-eggyedik dolog. Az az, amiért nem kell aggódnod. Öltözz úgy, hogy jól nézzél ki. Ezek után kell-e vele többet foglalkozni? NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!