Ti is éreztétek már úgy nem tudtok érdekesek lenni mások számára?
"elfogy a téma és jön egy kis csend attól mindig beparázok és azon gondolkodok hogy a másik vajon azon gondolkodik-e hogy milyen unalmas vagyok"
Valószínű, hogy ez csak benned játszódik le. Nekem is vannak olyan kapcsolataim, ahol zavaró, és olyan is, ahol egyáltalán nem zavaró a csend. Az is rettenetes, amikor valaki folyamatos kvartyogással akarja elfedni a számára zavaró csendet.
Tudtad, hogy a japánok sokszor azért utaznak sok-sok kilométert egy távoli ismerősükhöz, hogy akár végig hallgassanak mindannyian? Mert azt mondják, hogy nem azért mentek oda, hogy üres fecsegéssel töltsék az időt, hanem hogy együtt legyenek. Ez - mint másik véglet - érdekes.
"Ehhez a töprengéshez sokszor tartozik üresség érzés is, és hogy nincs semminek semmi értelme, és hogy sosem történik semmi"
Ez pontosan így van ahogyan írod. Ettől függetlenül beszélgetni még lehet, de ha úgy érzed, hogy nincs miről, akkor inkább ne beszélgess. Aki pedig már eljutott odáig fejben, hogy nem látja értelmét a világi dolgoknak, az nem lehet unalmas ember. Azért érzed magad unalmasnak, mert olyan emberekkel beszélgetsz akiket a világi dolgok érdekelnek, és valójában ezek az unalmas emberek, és nem te.
Ne aggódj.
Szia!
Én is így vagyok ezzel mint te.
Ha utazok egy barátnőmmel a buszon és nem beszélünk az út alatt semmit akkor úgy érzem, hogy unalmas vagyok akinek semmi jó nem jut az eszébe :(
Néha irigykedem azokra akik egész úton beszélgetnek vagy ha társaságban beszélnek mindenkivel csak én nem tudok mit hozzászólni. 21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!