Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
Mindenki fél a haláltól, de milyen sok nehézséggel, betegséggel kell szembenéznünk az életünk során. Milyen gyakran vagyunk szomorúak, csalódottak. Még is megszületünk és vagyunk, de miért jó akkor élni? Miért félünk az elmúlásstól és miért jövünk a világra sírva!?!

2013. máj. 29. 20:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Előző , magad se érted, mit írtál. ;-)

A létezés lényegét pontosan annak rendkívül egyszerű mivoltából nem érti az emberek legalább 99%-a. Írtam régebben ide egy választ erről részletesebben.

2013. júl. 14. 10:49
 22/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, de hisz épp 40 éves kor körül kezdődik csak igazán az élet. :) Akkorra nő fel igazán az ember, onnantól a legtöbb dolog ráadás. ;)
2013. júl. 14. 10:51
 23/25 anonim ***** válasza:

Kedves Beno! :) Csak félig értek egyet beírásoddal. Az egészséges életmód, pl a gyümölcskúrák , a dinnyekúra a világ egyik legnagyobb csodája -még ha vki divatból teszi is ,bár a divat egy marhaság-, életmentő és egészséget visszaállító tud lenni! Evvel nagyon-nagyon mellényúltál! Az egészség meg a létünk fizikai részén különösen fontos! Amúgy a többi példáddal egyet értek. ;)

Az élet értelme kapcsán az alkotás, önkifejezés szerintem is nagyon lényeges, de ha megengeded, rávilágítok egy ellentmondásra soraidban: a hit, és a megismerés törekvések ütik egymást!! :) A hit magába foglal valamiféle elképzelt dolgot, pl. vágyat, ami nem 100% -ban a valóság, eleve a valósághoz képest nem csak esetleges, NÉHA véletlen nagyjából avval egybevágó, de inkább a valóságtól elrugaszkodó, a valóság megismerési folyamatával ellentétes! Tehát bár mindkettő tanulságos, de egyszerre nem működik a gyakorlatban. Sőt, amondó vagyok, a hit legfeljebb mint hiba lehet tanulságos, a megismerési folyamat viszont eleve , egyenes úton fejlesztő.

2013. júl. 14. 10:57
 24/25 anonim ***** válasza:

igazad van, az egészség tényleg fontos lehet, azt a kérdést visszavonom.

a hit és a megismerésre törekvés pedig nagyon is megférnek egymás mellett. aki még nem ismeri teljesen a világot (tehát mindenki) az is hisz valamiben. nem kell ehhez vallási fanatikusnak lenni. inkább az jár rossz úton szerintem, aki elvakultan kapaszkodik a hitéhez és nem fogad el semmilyen más lehetőséget.

2013. júl. 17. 20:00
 25/25 anonim ***** válasza:
Az élet értelme hogy találj valamit amiért érdemes élni.
2013. júl. 17. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!