Mi az élet értelme?
Előző , magad se érted, mit írtál. ;-)
A létezés lényegét pontosan annak rendkívül egyszerű mivoltából nem érti az emberek legalább 99%-a. Írtam régebben ide egy választ erről részletesebben.
Kedves Beno! :) Csak félig értek egyet beírásoddal. Az egészséges életmód, pl a gyümölcskúrák , a dinnyekúra a világ egyik legnagyobb csodája -még ha vki divatból teszi is ,bár a divat egy marhaság-, életmentő és egészséget visszaállító tud lenni! Evvel nagyon-nagyon mellényúltál! Az egészség meg a létünk fizikai részén különösen fontos! Amúgy a többi példáddal egyet értek. ;)
Az élet értelme kapcsán az alkotás, önkifejezés szerintem is nagyon lényeges, de ha megengeded, rávilágítok egy ellentmondásra soraidban: a hit, és a megismerés törekvések ütik egymást!! :) A hit magába foglal valamiféle elképzelt dolgot, pl. vágyat, ami nem 100% -ban a valóság, eleve a valósághoz képest nem csak esetleges, NÉHA véletlen nagyjából avval egybevágó, de inkább a valóságtól elrugaszkodó, a valóság megismerési folyamatával ellentétes! Tehát bár mindkettő tanulságos, de egyszerre nem működik a gyakorlatban. Sőt, amondó vagyok, a hit legfeljebb mint hiba lehet tanulságos, a megismerési folyamat viszont eleve , egyenes úton fejlesztő.
igazad van, az egészség tényleg fontos lehet, azt a kérdést visszavonom.
a hit és a megismerésre törekvés pedig nagyon is megférnek egymás mellett. aki még nem ismeri teljesen a világot (tehát mindenki) az is hisz valamiben. nem kell ehhez vallási fanatikusnak lenni. inkább az jár rossz úton szerintem, aki elvakultan kapaszkodik a hitéhez és nem fogad el semmilyen más lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!