Mi az élet értelme?
Az élet értelme: 42. Ezt mindenki tudja.
Nem sírva jövünk a világra. Élettanilag fontos, hogy a születést követően a baba levegőt vegyen. Nem mindenkinél torkollik sírásba.
valóban 42 :D
Komolyra fordítva a szót, az életet élni kell és nem folyton válaszokat keresni, pont ezért maradsz le az igazi értelméről.
Nem mindenki fél a haláltól, engem például teljesen hidegen hagy a gondolata. Nem egyszer voltam olyan helyzetben, hogy pár másodpercen múlott, hogy hazaérek-e, vagy soha többé nem jutok át azon a kereszteződésen.
Lényeg a lényeg, az élet értelme az, hogy értelmet adj az életednek. ;)
Előző: ezt kinek szólt? Ha nekem, az utolsó előttinek, akkor félreértettél. Nem azt írtam, h az anyagi lét remek, se azt, h ez minden. Hanem azt, hogy itt IS van feladatunk, sőt, amikor ezt érzékeljük, olyankor elsősorban itt vagy feladatunk. Megtapasztaltam a teljes létezést. A anyagi szint egy icipici szelete a végtelen létnek.
Tehát tovább finomítom, pontosítom válaszom: az anyagi szintbeli feladataink közül a legfőbbek: a válaszkeresés, a földi/anyagi szférában kapott feladatok felvállalása, megoldása, megértése, túlhaladása; valamint ezen keresztül való fejlődés.
Szerinted ez itt nem cél?
Szerinted ehelyett mi a cél a földi/anyagi világban?
Na most, ha ezen feladatainkat teljesítettük, akkor alapvetően a végtelen teremtés-érzékelés folytatódik, sőt, kiteljesedik és arra helyeződik a hangsúly, és nem pusztán és nem elsősorban fizikai/anyagi szinten, hanem egyre több dimenzióban (bár végtelen dimenzió eleve létezik, csak itt a földön, amikor nem alszunk, nem ilyen tág szférákra fókuszál a tudatunk), és a végső lényeg megértése, bár teljesebb énünkkel ezt is fel tudjuk fogni, igaz, 5 éves kor után ez ritka (én "beleestem" az eredet, a végtelen lét érzékelésébe nem alvó állapotban is -itt már szám-személyről, időről értelmetlen beszélni, mert teljesen relatív és mellékes-, ez vmi "defekt" lehet nálam, h kivételesen huszonévesen is, szerek nélkül, végtelen kitágult a tudatom (a személyes névmás félreérthető, mert itt már nem csak "rólam" van szó)). Pici korban még mindenki képben van a teljes létezésről, mert jóval tágabb a tudata.
Ha nem rám reagáltad, akkor érdekel, kire, ha már témában vagyunk. :) A kérdezőre netán? Pontosan mi miatt?
Lehet elcsépelten hanzgzik, de az élet értelme az élet. Hogy megtaláljuk az élet értelmét :D és életet adjunk másnak, hogy ő is ezt a feladatot kapja, hogy megtalálja hogy mi értelme az életének. és ez így megy körbe körbe.
szerintem az emberi kapcsolatok is fontosak, és értelmet adnak az életnek, már úgy értem a szeretetet megélni, kapni és adni, vagy megtalálni.
Mivel az ember a gyerekét szereti a legjobban ezen a világon, szerintem (bár még nincs gyerekem) de úgy képzelem a gyerek az egyedüli értelme az életnek.
Egyébként nem akarok nagyon vallásos irányba menni, de ha valaki megtalálja Istent (vagy a hitét istenben) arra is azt szokták mondani, hogy az az élet értelme.
kérlek ne általánosíts, mert van olyan ember aki nem fél a haláltól, például, én, mert hát mit féljek tőle, ha nem tudom hogy milyen, lehet nem is fájdalmas, szoval a hülyeségekkel nem kell foglalkozni, amitmégnem próbáltál attol ne félj, és amugy még senki nem jött vissza a halálból panaszkodni úgyhogy nemlehet olyan rossz
amúgy meg az a k*rva nagy igazság amit a 2. írt, hogy inkább élt a k*rva életedet, minthogy az ilyen hülye kérdésekkel foglalkozol
rá kell jönnöd arra, hogy amíg ezt a hülye kérdést kiírtad, addig az alatt az idő alatt értelmesebbdolgot is csinálhattál volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!