Mi az élet értelme?
"rá kell jönnöd arra, hogy amíg ezt a hülye kérdést kiírtad, addig az alatt az idő alatt értelmesebbdolgot is csinálhattál volna"
Nem rám reagáltad, csupán megkérdezlek:
például mélyebb gondolkodás nélkül cselekedni, létezni? Csak úgy felszínesen? Netán birka módjára, mint a többség?
"Még is megszületünk és vagyunk, de miért jó akkor élni? "
Erre magadnak kell rájönni, ebben más nem segíthet. Ha te, magadnak nem tudsz értelmet adni a te életednek, akkor más se fog.
Az életet élni kell, többnyire értelmetlen de nem lehet menekülni előle, nem? Persze, kinek, mi az élet..
19 éves vagyok, nem félek a haláltól! Meddig szeretnék élni?! 40 éves korig.
Mintha magamat látnám... Nem félek a haláltól, csak rossz belegondolna a következményeibe. Tudom, hogy pl. anyám belerokkanna. De minek félni tőle? Nem hiszem a halálutáni életben. Az életnek ilyen körülmények között kb. 40 éves korig van értelme szerintem is.
Sajnos mindenki azt hiszi, mikor elmondom a véleményem erről a témáról, hogy öngyilkos hajlamaim vannak...
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor megtenném. Ilyen lenne például ha halálos betegségem lenne. Megelőzném a szenvedést.
Szerintem fontos gondolkodni az ilyen dolgokon. Mikor apám meghalt, leültem egy üveg whiskey-vel gondolkodni az élet értelmén, és akkor jöttem rá, hogy nincs. A halál után csak a gyászolók emlékeiben élsz tovább, amit pedig hátrahagysz egy halom papír, rosszabb esetben adósság.
Minél többet ki kell hozni az életből, élvezni kell, és elfogadni azt, hogy egyszer vége lesz, és ezen nem lehet változtatni.
Sablonos lesz, de a halál szemébe is mosolyogva kell nézni.
"rá kell jönnöd arra, hogy amíg ezt a hülye kérdést kiírtad, addig az alatt az idő alatt értelmesebbdolgot is csinálhattál volna"
vicces, hogy én a kiírt kérdések 99%-ánál ugyanezt gondolom, de ennél pont nem. miért pont ide írtad?
Hogyan készítsek bőrnek nemártó katonai arcfestéket?
Mi a véleményetek ezekről a most divatos pizsama szerű nadrágokról?
Hallottatok már a dinnye diétáról?
Az alkonyatból Edward és Bella tényleg eljegyezték egymást?
Lányok, ti milyen gyakran maszturbáltok és mikor kezdtétek el?
Hogyan lehet wowban 2. állatot szerezni/befogni?
kimásoltam pár kérdést és szerintem ezek, amiknek semmi értelmük/nem fontosak. az eredeti kérdés az, amin szerintem sokkal többet kellene az átlag embernek gondolkoznia.
a kérdésre:
az élet értelme szerintem megtalálni a saját hited/vallásod, minél jobban megérteni, mi az életet, a világmindenséget meg mindent :D az első lépés szerintem pont ennek a kérdésnek a feltétele. találj valamit/valakit, akit szeretsz, foglalkozz azzal/vele! élj a saját stílusodban! alkoss valami jót, pusztíts el valami rosszat! a legkonkrétabb tanács, amit adhatok: ne hagyd, hogy mások hátráltassanak a boldogságodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!