Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt olyan szélsőségesen...

Van itt olyan szélsőségesen kifelé forduló személy, aki teljesen besokallt a magánytól?

Figyelt kérdés

Volt egy magányos időszakom, amikor elegem lett az emberekből, mert sokan elárultak. Ez alatt az idő alatt alig mozdultam ki, végül teljesen magányos és elszigetelt lettem. Egy ideig viszonylag elviseltem, lefoglaltam magam, viszont kb másfél év után nem bírtam tovább. Eddig azt mondtam, hogy inkább leszek egyedül, mint egy rossz baráttal, viszont ez mára megváltozott, felrúgtam az elveimet, mert úgy érzem, a magány sokkal nagyobb ellenségem, mint az emberek. Létszükségét érzem annak, hogy valakivel tartsam a kapcsolatot, akár jó, akár rossz ember, akár bánt, akár szeret. Még egy veszekedés is üdítően tud hatni, hogyha egész nap nem beszéltem senkivel. Ha bánt valaki, az sem ér fel azzal a kínnal, amit akkor kellett elviselnem, amikor teljesen egyedül voltam. Olyan volt az, mintha folyamatosan szomjaznék. Nagyon elcseszett vagyok? Más is van így? Néhány emberen meglepődök, mennyire jól viselik ezt az állapotot. Hogy nem őrülnek bele?

Ja és eddigi életem során akkor voltam a leginkább boldog, amikor tele voltam programokkal és csak aludni jártam haza. Akkor jól esett egy-két napot otthon lenni bezárva. De másfél év egy kicsit sok volt.

2013. máj. 28. 22:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Márai is leírta már ezt egyszer. Minden emberi kapcsolat reménytelen.

Óvodában volt egy kis szerelmem. Egy tündéri kislány. Akkor - körülbelül ötévesen - éreztem először és utoljára őszinte szeretetet.

Felnőttem, és harmincévesen elmondhatom, hogy a létező összes barátomban csalódtam, a felnőttkori szerelmemben is csalódtam, a haverjaimban is csalódtam, és azokban az emberekben is akik egyik kategóriába se sorolhatóak, de mégis átbaszták a fejem miután látták rajtam, hogy megkedveltem őket.

Aki érzékeny az következő életében inkább menjen felhőnek. Ennél okosabb tanáccsal nem szolgálhatok.

2013. jún. 2. 19:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Én is csalódtam szinte mindenkiben, mégsem bírom ki emberek nélkül. Akkor megyek felhőnek:S
2013. jún. 2. 21:15
 13/15 anonim válasza:
Ne menj felhőnek, legyél nyitott az emberekkel. Hobbi, sport, amint azt már írtam. (6-os vagyok.) Azt én sem mondtam, hogy elég egy ember, sőt, pont azt mondom, hogy nekem sem az. Úgy látom, hogy úgy érzed, hogy magadba vagy zárva. Akkor meg feltételezem, hogy érdekelnek az emberek, és kíváncsi vagy rájuk. Hallgasd és halld meg azt, amit mondanak! Az érdeklődés és kedvesség szimpatikussá tesz mások számára. Kitartás, tegyél érte, hogy jobb legyen!
2013. jún. 3. 16:37
 14/15 A kérdező kommentje:
13 Köszi, akkor mégse leszek felhő. Az érdeklődés meg van bennem és goromba se vagyok, mindig is ilyen voltam. Csak ezt az emberek előszeretettel kihasználják, zsákbamacska, nehéz normálisat találni...
2013. jún. 3. 20:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem tizenhármas kicsit félreérted a kérdezőt. Nem arról van itt szó, hogy nem tud kedves és érdeklődő, nyitott lenni embertársai felé, hanem arról, hogy nem akar hatvanadjára csalódni valakiben. Semmit nem jelent az, hogy két ember jóban van pár hónapig, mert a problémák akkor szoktak kezdődni amikor egyikük (akit általában megbántanak) bizalmat szavaz a másiknak.
2013. jún. 4. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!