Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt olyan szélsőségesen...

Van itt olyan szélsőségesen kifelé forduló személy, aki teljesen besokallt a magánytól?

Figyelt kérdés

Volt egy magányos időszakom, amikor elegem lett az emberekből, mert sokan elárultak. Ez alatt az idő alatt alig mozdultam ki, végül teljesen magányos és elszigetelt lettem. Egy ideig viszonylag elviseltem, lefoglaltam magam, viszont kb másfél év után nem bírtam tovább. Eddig azt mondtam, hogy inkább leszek egyedül, mint egy rossz baráttal, viszont ez mára megváltozott, felrúgtam az elveimet, mert úgy érzem, a magány sokkal nagyobb ellenségem, mint az emberek. Létszükségét érzem annak, hogy valakivel tartsam a kapcsolatot, akár jó, akár rossz ember, akár bánt, akár szeret. Még egy veszekedés is üdítően tud hatni, hogyha egész nap nem beszéltem senkivel. Ha bánt valaki, az sem ér fel azzal a kínnal, amit akkor kellett elviselnem, amikor teljesen egyedül voltam. Olyan volt az, mintha folyamatosan szomjaznék. Nagyon elcseszett vagyok? Más is van így? Néhány emberen meglepődök, mennyire jól viselik ezt az állapotot. Hogy nem őrülnek bele?

Ja és eddigi életem során akkor voltam a leginkább boldog, amikor tele voltam programokkal és csak aludni jártam haza. Akkor jól esett egy-két napot otthon lenni bezárva. De másfél év egy kicsit sok volt.

2013. máj. 28. 22:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Embere válogatja. Én például jobb szeretek egyedül lenni, mint idiótákkal. Idióták között (ez az emberiség 99%-a) olyan, mintha szomjaznék... az emberek rosszindulatúak, gonoszak, önzőek, nekem abszolút nincs rájuk szükségem. Hogy nem őrülök bele? Abba őrültem bele, hogy idióták vettek körül. Radikálisan leépítettem őket és élvezem a csendet. (Domináns introvertált személyiség) Nem vagyunk egyformák...
2013. máj. 28. 23:23
 2/15 A kérdező kommentje:
1 Ebben pont az ellentéted vagyok. Leépítettem azokat, akik nagyon csúnyán elárultak, mégis néha azon kapom magam, hogy hiányoznak. Tök gáz. Persze szóba sem állok velük azóta és nem is fogok, mert egy életre elegem lett belőlük, csak a hiány ott van, hogy kell valaki, aki helyettesíti őket. Csak lehetőleg ne legyen olyan rosszindulatú, mint ők voltak. Nap végén, ha beszélek valakivel olyan, mintha felfrissülnék.
2013. máj. 28. 23:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de általában az üres, felszínes emberek választják a hamis barátságokat a magánnyal szemben.
2013. máj. 29. 03:03
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon igényes vagyok abban is kit fogadok beszélgető társamul és azt is jelenti,inkább a magányt választom egy jó könyv társaságában vagy kézimunkázok,kapálok ahol kiélhetem magam! Még mindig jobb az egyedüllét azzal szemben,hogy bárkinek is kiszolgáltatottja legyek! Van egy régi mondás:"aki könnyen ígér az könnyen felejt". A melegszívű,jótékony emberek már régen bezárkóztak a saját kuckójukba és nemcsak azért mert félnek attól nehogy kihasználják őket! Akiknek hinni lehet azok nem fognak dicsekedni ezzel,akikre minden körülmények között számítani lehet azok nem fognak emiatt tolongani! Igen sok idő míg a visszahúzódó emberek barátságát megnyered de egyetlen rossz mozdulatodra a kapcsolatot megszakítja veled.Úgy látom te kifejezetten társasági ember vagy talán segítség lenne a számodra ha olyan munkahelyet választanál ahol embertársaiddal foglalkoznál vagy utazgatnál.
2013. máj. 29. 04:21
 5/15 anonim ***** válasza:
56%

Az emberek nem arra valók, hogy amikor úgy érzed, "parkolópályára" tedd őket, aztán meg úgy dönts, hogy bocsi, mégis kelletek...

Ha ilyen vagy, nem csodálom, hogy nincsenek igaz barátaid!

2013. máj. 29. 06:21
 6/15 anonim válasza:
Szerintem normális, hogy eleged van. Én lassan egy éve költöztem vissza a szülővárosomba Pestről, és sajnos rendes munkát sem találtam, hetente egy-két napot dolgozok. Mondjuk én kapcsolatban élek, de engem is megvisel a közösségi lét hiánya. Próbálj a munkahelyeden/suliban érdeklődően és nyitottan hozzáállni az emberekhez. Nem azt mondom, hogy ezekből kreálj mély barátságokat, de kell a beszélgetés, érintkezés. Vagy ha túl sok a szabadidőd, és úgy érzed, otthon ülsz bezárva, keress valami közösségi hobbit, vagy önkéntes munkát. Utóbbi nekem sokat segít, kevésbé érzem haszontalannak magamat. Meg így esélyed van olyan emberekkel találkozni, akikkel együtt dolgozva esetleg jól érzed magad.
2013. máj. 29. 17:22
 7/15 A kérdező kommentje:

3 Én sem akarlak megbántani,de ez nem így működik.

4 Akkor te még nem voltál túl sokáig elszigetelve, csont egyedül. vagy te is befelé forduló vagy. Sajnos szinte képtelenség normális embereket találni és abban igazad van, hogy visszahúzódnak, de nekem nem megy a befelé fordulás, hiába nem akarok áruló, szemét emberekkel barátkozni. Most ott tartok, hogy egy felületes barátság is jól esne, nem kell tűzbe tennie értem a kezét, csak legyen kivel beszélgetni. A szakmám ilyen lesz, csak helyezkedjek el vele:D

2013. máj. 29. 21:46
 8/15 A kérdező kommentje:

5 ... Marhára nem erről van szó:D

6 Én is kapcsolatban vagyok, de nem elég egy ember. Régen azt hittem, hogy én majd beérem egy-két emberrel magam körül, de nem.

2013. máj. 29. 21:47
 9/15 anonim ***** válasza:

"ez nem így működik"

Haha, mintha egy olyan dologról lenne szó, amiben neked van tapasztalatod, nekem meg nincs...amit írtam, az egy tény, tehát nem "működik" sehogy, csak van.

3-as.

2013. máj. 30. 00:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! 4-es válaszoló voltam: Több mint 20 éve választottam a teljes elszigetelődést.Igaz van társam,gyerekeim és azok bőven kielégítik amit beszélgetni szeretnék!Nem bántam meg 1 percre sem a döntésemet.
2013. máj. 31. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!