Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Milyen érzés szeretve lenni?

Milyen érzés szeretve lenni?

Figyelt kérdés
Te hogy éled meg? Lassan 35 éve alatt nem volt benne részem, töltekeznék az írásaitokból.
tegnap 13:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

4.: Nem értek egyet. Én se vagyok már vallásos, de a hitnek van egy magányoldó hatása. Nem vagyok ateista se, de hívő se. Talán van Isten, talán nincs.

A tételes vallások nekem se vonzóak már, de egy szerető Istenben hinni sok embernek lelkierőt adhat. Egy magányos embernek pedig azt az illúziót, hogy tartozik valahova, valaki szereti. Emiatt ne becsüljük le a hit (a hit, nem a bigottság) jelentőségét.

A kommentelő meg jót akart, amikor a hitet ajánlotta, nyilván neki ez vált be, ettől érzi jobban magát, nem volt szerintem rossz tanács.

tegnap 21:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a helyes önszeretet az alapja mindennek, hogy tudja azt az ember magáról, hogy mi a jó neki.

Aztán később, ha lesz még plusz olyan valaki társam az életemben, aki be tud kapcsolódni - helyesen és jól - ebbe az "önszeretetembe", akkor leszek szeretve valaki más által is. Ennek az utóbbi dolognak a megszerzése sokkal nehezebb dolog, mert meg kell találni hozzá a megfelelő társat is.

Milyen érzés lehet megtalálni ezt a társat. Vidám, felszabadító, nagy megnyugvás. Ennél tovább még nem jutottam a témában, innen csak mindig lefelé/kifelé vezetett a további út a számomra.

ma 05:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!