Jó ötlet elszökni otthonról?
Ha még nem múltál el 18, akkor semmiképp nem jó ötlet elszöknöd.
Ha már elmúltál 18, akkor pedig nem kell elszöknöd, mert egyszerűen elmehetsz.
Viszont amíg kiskorú vagy, addig a szüleiden verik le, ha veled valami történik, vagy ha kárt teszel valaki másban. Ők a felelősek érted és a tetteidért. Ezért vagy bezárva jelenleg.
A szabadság eléréséhez meg kell változnod. Nem csak ígérgetned kell, hanem a tetteidnek kell tükröznie azt, hogy észhez tértél, és helyesen fogsz cselekedni.
Amíg szökésen gondolkodsz és összepakolod a cuccaidat, addig egyértelműen nem állsz készen arra, hogy megadják neked az áhított szabadságodat.
Fogadd el a segítségüket, és igyekezz legyőzni a démonaidat, amik helytelen dolgokra késztetnek.
Ebben a leírásban minden második mondat nagyon aggasztó. Pl.:
"több, mint egy hónapja be vagyok zárva a szobámba és azóta szinte sehol sem voltam"
(Mi az oka? Erről semmit sem írtál. Kíváncsi lennék a részletekre.)
"szakember szerint veszélyt jelenthetek másokra és nem maradhatok egyedül, az iskolám közelébe meg végképp nem mehetek"
(Mi volt a terv, hogy suli közelébe végképp nem mehetsz? Amerikai típusú iskolai tömegmészárlás?)
"már ígéretet is tettem, hogy nem fogok tenni semmi rosszat"
(Hát, ez aztán a tuti garancia.)
"nem kellett volna megosztanom a gondolataim senkivel, inkább magamba kellett volna őket folytatnom"
(Jobb ez így, hogy kiírtad magadból. Legalább nem történt nagyobb tragédia és életben maradtak az osztálytársaid, sulis társaid.)
"Már megőrülök itthon"
(Lehet, hogy korábban megtörtént már? Még az elzárás előtt? Iskolai kiközösítés? Bullying?)
"már nem csak a szobámba zárnak be, hanem máshova is, egy sokkal szigorúbban őrzött helyre"
(Eléggé indokoltnak tűnne.)
"kérdés nélkül keresnék alkalmat arra, hogy megöljem magam"
(Lehet, hogy másokat sem esne nehezedre és ezért vagy bezárva?)
Ui.: Légyszi, ne szökj el! És nem csak magad miatt. Főképp mások miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!