Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Jó ötlet elszökni otthonról?

Jó ötlet elszökni otthonról?

Figyelt kérdés
Tudom, százszor feltette már mindenki ezt a kérdést, de nem találtam olyat, amilyen az én helyzetem lenne, ezért gondoltam kiírom, veszíteni nem veszíthetek vele. Nos először is miért merült fel bennem a gondolat? A helyzet az, hogy több, mint egy hónapja be vagyok zárva a szobámba és azóta szinte sehol sem voltam, főleg nem egyedül. Ennek az okát nem részletezném, nagyon röviden annyi az egész, hogy szakember szerint veszélyt jelenthetek másokra és nem maradhatok egyedül, az iskolám közelébe meg végképp nem mehetek. Meghatározatlan ideig kénytelen vagyok abban a helyzetben maradni, amiben most vagyok. A kortársaim bizonyára azt mondanák, hogy milyen jó nekem, amiért nem kell iskolába mennem, de ez abszolút nincs így. Leírhatatlan az a fájdalom, amit akkor érzek, amikor belegondolok abba, hogy lemaradtam mind a Mikulásról, mind az ajándékozásról, a Karácsony ünnepléséről és az éjszakai bálról. Mind ezekről képeket is látni, amelyeken az osztálytársaim boldogak, meg végképp kicsinál. Teljesen mindenből kimaradtam, ami már visszafordíthatatlan, és úgy érzem, abszolút nem vagyok része az osztálynak semmilyen szemszögből, ami lássuk be, így is van. Olyan, mintha mindent és mindenkit kezdenék elveszíteni, teljesen egyedül maradtam és már nem először kerülök olyan tehetetlen helyzetbe, amiből egyszerűen nem tudok kimászni. Próbáltam elmagyarázni ezt az egészet azoknak, akik arról dönthetnek, hogy mehetek-e iskolába, már ígéretet is tettem, hogy nem fogok tenni semmi rosszat, de hiába. Ráadásul a szüleimtől azt is megkaptam, hogy mindenről kizárólag én tehetek - vagyis nem kellett volna megosztanom a gondolataim senkivel, inkább magamba kellett volna őket folytatnom, aminek több, mint valószínű, szörnyű következményei lettek volna. Nem tudom már, hogy mivel teszek jót másoknak, vagy magamnak, fogalmam sincs, mit tudnék tenni. Már megőrülök itthon és csak egyedül akarnék lenni a szabadban, ahol senki nem ítél el és teljesen független lehetek mindentől és mindenkitől. Ha elszököm, egyszer úgy is haza kerülök (kivéve ha valamilyen úton módon meghalok, de az most nem számít), ezzel tisztában vagyok, ahogy azzal is, hogy rengeteg veszélye és nehézsége lenne a dolognak, de úgy érzem, egy pillanatnyi boldogságért megérné. Igazából ott is egyedül lennék, ugyanúgy, mint itthon, szóval az nem oszt, nem szoroz. Attól viszont nagyon félek, hogyha majd haza kerülök, akkor már nem csak a szobámba zárnak be, hanem máshova is, egy sokkal szigorúbban őrzött helyre. Azt nem tudnám elviselni soha és kérdés nélkül keresnék alkalmat arra, hogy megöljem magam. Már úgyse lenne semmi és senki,amit/akit elveszíthetnék. Már összepakoltam, de mentálisan nem igazán készültem még fel. Holnap még talán nem teszem meg, de holnapután, ha minden igaz, igen. A kérdést csak azért írtam ki, mert szükségem volna olyan ember megerősítésére (akár támogatva a szökést, akár nem), aki kívülálló.

tegnap 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, nem jó ötlet. Bízz a szakember tudásában!
tegnap 22:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha még nem múltál el 18, akkor semmiképp nem jó ötlet elszöknöd.

Ha már elmúltál 18, akkor pedig nem kell elszöknöd, mert egyszerűen elmehetsz.

Viszont amíg kiskorú vagy, addig a szüleiden verik le, ha veled valami történik, vagy ha kárt teszel valaki másban. Ők a felelősek érted és a tetteidért. Ezért vagy bezárva jelenleg.

A szabadság eléréséhez meg kell változnod. Nem csak ígérgetned kell, hanem a tetteidnek kell tükröznie azt, hogy észhez tértél, és helyesen fogsz cselekedni.

Amíg szökésen gondolkodsz és összepakolod a cuccaidat, addig egyértelműen nem állsz készen arra, hogy megadják neked az áhított szabadságodat.

Fogadd el a segítségüket, és igyekezz legyőzni a démonaidat, amik helytelen dolgokra késztetnek.

tegnap 22:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Ebben a leírásban minden második mondat nagyon aggasztó. Pl.:

"több, mint egy hónapja be vagyok zárva a szobámba és azóta szinte sehol sem voltam"

(Mi az oka? Erről semmit sem írtál. Kíváncsi lennék a részletekre.)

"szakember szerint veszélyt jelenthetek másokra és nem maradhatok egyedül, az iskolám közelébe meg végképp nem mehetek"

(Mi volt a terv, hogy suli közelébe végképp nem mehetsz? Amerikai típusú iskolai tömegmészárlás?)

"már ígéretet is tettem, hogy nem fogok tenni semmi rosszat"

(Hát, ez aztán a tuti garancia.)

"nem kellett volna megosztanom a gondolataim senkivel, inkább magamba kellett volna őket folytatnom"

(Jobb ez így, hogy kiírtad magadból. Legalább nem történt nagyobb tragédia és életben maradtak az osztálytársaid, sulis társaid.)

"Már megőrülök itthon"

(Lehet, hogy korábban megtörtént már? Még az elzárás előtt? Iskolai kiközösítés? Bullying?)

"már nem csak a szobámba zárnak be, hanem máshova is, egy sokkal szigorúbban őrzött helyre"

(Eléggé indokoltnak tűnne.)

"kérdés nélkül keresnék alkalmat arra, hogy megöljem magam"

(Lehet, hogy másokat sem esne nehezedre és ezért vagy bezárva?)

Ui.: Légyszi, ne szökj el! És nem csak magad miatt. Főképp mások miatt.

tegnap 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!