Depressziós lennék? (a többi lent)
Körülbelül 2 hónapja sajnos megváltozott az élethelyzetem, aminek következtében munkanélküli lettem, és haza kellett költöznöm. Jelenleg a szülői házban lakom, és 2 hónapja munkát keresek.
Sajnos az a helyzet, hogy hiába jelentkeztem nagyon sok állásra, szinte sehonnan sem hívtak vissza, az álláskereső oldal szerint többségében rá sem néztek a jelentkezésemre, szóval eléggé rossz a helyzet. Több embertől is hallottam, hogy év végén nem annyira vesznek már fel senkit sehova, így januárig várnom kell, remélem igazuk lesz. – nagyjából így ez a helyzet felvázolva.
Viszont ezzel párhuzamosan, észrevettem magamon, hogy egyre kedvtelenebb, motiválatlanabb, nyomott vagyok. Korábban volt rengeteg hobbim, érdekelt rengeteg minden, nyitott voltam, ez azonban elmúlt, sőt, átcsapott az ellenkezőjébe. Nincs kedvem szinte senkivel sem beszélgetni, a hobbijaim sem érdekelnek, legszívesebben csak aludnék folyamatosan. Per pillanat úgy néz ki a napom, hogy alszok, felkelek, iszok vagy eszek valamennyit, majd leülök a gépem elé játszani.
Olyan szürkévé vált minden, az emberi interakcióim is kimerülnek annyiban, hogy amikor játszok, akkor azt a barátaimmal teszem discord hívásban, de mindössze ennyi. – szóval összegezve eléggé nyomasztó a helyzet, és mivel még egy hónapig ez lesz, valahogy ki kell húznom azt is.
Depressziós lennék, vagy ez az állapot meg fog szűnni, ha lesz munkám?
Illetve aki volt már hasonló élethelyzetben, az tudna valamit javasolni, amivel javíthatnék a közérzetemen, és kihúzhatom még mentálisan ezt a hónapot?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Ez még nem depresszió csak szomorú vagy.
Ez normális, hiszem olyan változás történt az életedben amit nem te akartál.
Ne aggodj, lesz munkád is, lehet hogy nem holnap de idővel találsz valamit.
Annyi történt, hogy most van egy kis szabadidőd amivel nem tudsz mit kezdeni.
Meg van szokva, hogy minden nap dolgozni mész.
Még depressziónak nem nevezném, de szerintem fontos, h összekapd magad, mert ez még elmélyülhet.
Találkozz a barátaiddal, szervezzetek programokat.
Őket is megkérdezheted, h be tudnak-e ajánlani valamilyen munkahelyre, vagy tudnak-e munkahelyet ahol munkatársakat keresnek.
Emellett itt a karácsony, esetleg elhívhatnád őket egy közös díszítésre, hátha jobb kedved lesz.
Közös karácsonyi filmezésre,stb.
3, ez nem igaz. Évekig voltam depressziós. Kommunikálni kommunikáltam másokkal.
A depresszióhoz nem feltétlenül társul az, h az ember nem beszélget senkivel, nem használ közösségi oldalakat.
Ismered azt a mondást, hogy "a munka nemesít" ?
Ez komolyan nem hülyeség. Persze sokan utálják a munkát meg a munkájukat én is sokszor, ugyanakkor tagadhatatlanul ad a kemény munka, a befejezett dolgok egy kis sikerélményt, örömöt is.
Ha nem találsz állást nézz körbe magad körül! Fesd ki a wc-t, takarítsd ki a padlást, segíts a szülőknek, nagyszülőknek, akármi. Hidd el ha hasznossá teszed magad az jó is tud lenni :)
Én most azt csináltam (hónapokig kényszerbetegállományban voltam a törött kezemmel, amíg a gyógytorna le nem járt,) hogy régi szokásomhoz híven kiválasztottam egy kerületet és az összes bölcsődét, óvodát, általános- közép- és felsőfokú iskolát kijegyzeteltem, felhívogattam - és a jövő hétre már van három állásinterjúm!
Te is csinálhatod ezt utánam! Mintának írtam le, hogyan keresek én állást. Nem volt meghirdetve egy munkakör sem, nekem kellett kitalálni, hogy milyen állásokat pályáznék meg. Szóban mondtam el...
Szerintem ez még "csak" elkeseredettség, szomorúság, amit a jelen helyzet okozott. Viszont most kell nagyon figyelni, hogy ez ne harapózódjon el, mert onnantól könnyen átbillenhet depresszióba, ahonnan nem mindig könnyű kikerülni.
Változás történt, szóval teljesen érthető és logikus, hogy szomorú vagy.
A munka miatt pedig ne keseredj el, ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy lemennek az ünnepek és lesz lehetőség új munka megkezdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!