Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Melyik taktikát válasszam?

Melyik taktikát válasszam?

Figyelt kérdés

Akár itt feltesz az ember egy kérdést a magányával kapcsolatban, akár máshol kér tanácsot, általában kétféle válasz szokott érkezni.

1. Járj el helyekre, menj közösségbe, társaságba ismerkedni, barátkozni.

2. Ne görcsölj rá, próbáld meg jól érezni magadat egyedül.

Kicsit ellentmondásos. Melyiket érdemes követni?

aug. 25. 12:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Ne mások mondják meg mit csinálj. Amelyiket jobban magadénak érzed.
aug. 25. 12:51
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Mindkettő rossz igazából, magányra úgy nincs megoldás. Mehetsz idegen közösségekbe, de ha aszociális vagy, akkor a közösségben leszel magányos mert képtelen leszel ismerkedni. És próbálhatsz egyedül boldogulni, de nem fog menni mert az embernek szüksége van barátokra.
aug. 25. 12:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy ha te erről egy külön kérdést teszel fel, akkor nem az fog történni, hogy akik az 1-es tanácsot adták másnak, neked is azt fogják, akik pedig a 2-t, azok neked is azt? Te itt valami egységes választ vársz?

Egyébként a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Mindkettő érvényes egymás mellett. Mindenesetre ha nem mész emberek közé, akkor fizikai lehetetlenség, hogy oldódjon a magányod.

aug. 25. 13:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A kettő nem zárja ki egymást. Egyik nap elmehetsz ismerkedni, helyi szakkörökbe, klubokba is akár (nem szórakozóhelyre gondoltam elsősorban), hogy új emberek közt legyél, utóbbi kettőnél nyíltnapok/ nyíltórák is szoktak lenni. Egy másik nap meg elmehetsz egyedül egy (mondjuk) múzeumi sétára, vagy valamilyen tárlatvezetésre, ami érdekel. Sosem lehet tudni, hol és mikor talál az emberek barátokat, mikor lel rá a neki való társaságra.

Egyik sem rossz tanács, mert van olyan, akinek az, akkor olyan, akinek amaz válik be. Erre nincs univerzális válasz.

aug. 25. 13:18
 5/15 anonim ***** válasza:
38%
Nekem egyik se vált be.
aug. 25. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
38%

Ez az általános tanács.

De nekem sem jött még be egyik sem.

aug. 25. 14:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hány és milyen közösségi programon vett részt, akinek úgymond, nem vált be (5., 6.)?
aug. 25. 14:39
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb taktika első sorban azon alapul, hogy tisztázod magadban, milyen ember is vagy. Lehetsz nagy társaság kedvelő, de lehetséges, hogy csak 1-2 baráttal elégedettebb lennél. Vagy lehetséges, hogy ha találnál egy elfoglaltságot vagy érdeklődési kört egy adott témában akkor azzal elmenne a figyelmed a magányról.

Én például régen totál azt gondoltam magamról, hogy nagy társasági ember vagyok. Az évek alatt viszont mihánt megtaláltam magamat egyes témákban amik érdekeltek és egyedül tudtam bennük tevékenykedni, akkor nagyon hamar rájöttem, hogy jobban elvagyok. És így leszűkült a kör csak azokra az emberekre akikkel szorosabb a kapcsolatom.

Szóval szerintem csak egy jó taktika van, és az azzal kezdődik, hogy letisztázod magadban, hogy milyen vagy és mire van szükséged. Az után pedig belátásod szerint cselekszel.

aug. 25. 15:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mind2-re szükség van. Közösségben éled meg a dolgokat. Egyedül pedig átérzed a valóságot.

Amikor többen vagytok akkor az rólatok szól. Amikor egyedül vagy, az rólad meg a világról. A létezésről. Legalábbis nekem így van.

aug. 25. 15:17
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez fordítva működik, 8-as: először kipróbálja, többször, utána tisztázza.
aug. 25. 15:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!