Az öngyilkossághoz van joga az embernek?
Miért ennyire elítélendő?
Hisz nem választotta senki az életet csak megszületett, van aki szereti és boldog, van aki nem szeret élni és szenved.
Miért okoz ezzel fájdalmat másoknak ha valaki megteszi? Miért nem lehet tisztelettel kezelni ha valaki így dönt? Mert sokkal könnyebb lenne ha így kezelné a társadalom. Mivel miért szenvedjen valaki még nagyon hosszú hosszú éveket ha már teljesen elfáradt lelkileg? Annak mi értelme?
Hogyne lenne jogod, hiszen nem kerülsz börtönbe vagy bíróság elé öngyilkossági kísérlet után.
Az eutanázia épp azért nem engedélyezett sok helyen, mert az már külsõ segítséget vesz igénybe, és úgy már nem ÖNgyilkosság. Valaki másnak is viselni kell az emberölés terhét.
"Miért okoz ezzel fájdalmat másoknak ha valaki megteszi? "
Mert ha szeretünk valakit és az meghal (bármilyen körülmény között) az fájdalom. Örökre elveszíteni azt aki fontos, nem hallani a nevetését, nem látni a tekintetét , nem érezni az ölelését, nem hallani a hangját fáj.
Magyarországon a törvény szerint nincs joga, de ha mondjuk megpróbálja valaki és nem sikerül, akkor nem büntetik meg, ha sikerül akkor meg nyilván nem is tudják.
A társadalomban meg ugyanúgy, mint sokmindenben, itt is működik a kettős mérce, lenézik mert gyenge, szemtől szemben meg sajnálják, vagy utólag megpróbálják kivonni magukat a felelősség alól olyasmikkel,hogy Miért nem szóltál, hogy baj van?, stb.
Mi a f@sznak kell mérlegelni, hogy ez is csak a másik félről szóljon. Hoznék egy döntést végre vége lenne minden fájdalmamnak. De ez is csak róla szólna az én hibázzatásommal hogy tehettem ezt vele.
Semmi együttérzés,hogy esetleg már belefáradtam. Még attól is megfosztanak ami alapnak kéne lenni, hogy haláláról mindenki maga dönt. De nem mert itt is csak arra kell gondoljak, hogy ő neki meg másnak milyen rossz lesz és ezért nem tehetem meg.
Ha van kiskorú gyereked akkor igenis mérlegelni kell hogy megcsilnálod e.
Amikor szülő lettél felelősséget vállaltál ha félúton feladod mert nehéz az élet q gyerekednek ártasz.
De ha senkid sincs és pl ez is az egyik ok hogy megteszed akkor lelked rajta,ha nem lenne életet befolyásoló esemény senkinek az öngyilkosság tette akkor nem kell az ilyet mérlegelni.
Joga az van ,csak èrtelme nincs! Nemhiszem hogy a johgszabályok akadályoztak volna meg bárkit is ebben a cselekedetben.
Sokan az öngyit viszont figyelemfelhíváskènt èrtelmezik ès kísèrlik meg.
Bár így pont a lènyege veszik oda. Hisz ha senkit nem èrdekel ha meghalsz akkor meg mièrt kockáztatnád a halálod? Egyèbkènt eljön az úgyis magától ha eljön az idelye ,senkiről se tudok aki öröklètig èlne.
A depi szomorúság az rosz dolog ès rosz tanácsadó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!