Mit mondanál egy olyan embernek, aki felkeres azzal, hogy ő meg akar halni?
Ha azt mondja, hogy már unja az életét, és éppen azon gondolkozik, hogy hogyan ölje meg magát.
Te mindent bevetsz, megmondod neki, hogy életcélt, kutasson kihívások után, törje meg a monoton életmódját, keressen professzionális segítséget, de erre csak azt kapod válasznak, hogy "nem tudja megcsinálni" vagy "inkább marad így".
Arra is gondoltam, hogy az ilyen ember nem gondolja komolyan, amit mondd, de akkor is felkeresett, és valami választ vár.
Mit csinálnál azzal, aki tudja magáról, hogy téved, és mégsem akar változni, nem akar hallgatni semmire és senkire?
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat! De még nagyon, tényleg nagyon szívesen fogadom a további véleményeket és tanácsokat!!!
Ha nem tudsz megoldást, de véleményed van, kérlek írd meg! Szerintem tudnék tanulni belőle, és sokat segítene!
Nem ez az első alkalom, hogy egy barátom felkeresett ilyennel, és azon mellett, hogy segíteni szeretnék nekik, nem is értem, hogy miért tennének ilyet.
Kedves kérdező.
Szerintem a legfőbb om a problémamegidás hiánya, vagy valaminek a hiábya. Ha azt ki tudod deríteni, talán tudsz rajt segíteni. Az is nagy segítség, hogy meghalgatod.
Csak akkor álj neki, ha bizos vagy bent, hogy ha kimegy az ajtódon, az ügye vele megy. Ha átveszed, átéled te is abba a helyzetbe kerülsz lelkileg. Szóval óvazosan, könnyű elsülyedni a bánat és kilátástalanság mocsarában.
#6-os
Hajrá!
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Aki erről beszélget veled azt szerintem felesleges azokkal a tipikus lebeszélő szándékú mondatokkal traktálni, mint pl.: "az élet szép" "ki tudja mi lesz holnap"
Ha az illető esetleg depressziós, ezek valószínűleg semmit nem fognak segíteni.
Én megpróbálnék mély beszélgetésbe elegyedni vele, hogy az én szememen keresztül láthassa a világot. Úgy talán észrevenné a többi lehetőséget is az öngyilkosságon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!