Milyen nemi betegségekre kell szűrni, ha az embernek új partnere van és nem akar kockáztatni?
Az illető nemi előéletétől függ.
Ha promiszkuis életet élt, vagy kockázatos partnernek számít, akkor teljeskörű STD-szűrést, kb. a fele pénzbe kerül.
Köszönöm neked is. Mármint mihez képest fele annyi? Tud valaki priviben valami helyet javasolni, ami Budapesten, lehetőleg Budán van?
A sima nőgyógyász amikor Pap-kenetet vesz, akkor nézi a HPV-t is?
Hát igazából nem a nőgyógyász asztala.
Legjobb, ha párban mentek el.
Urológián és bőrgyógyászaton csinálják.
Elvileg elég a PH-teszt - urológusom szerint - de én egy kockázatos partner és sok hasi panasz miatt mégis félelmemben megcsináltattam a mikrobiológiai vizsgálatokat, amit a bőrgyógyászaton kértem.
Férfiaknak nem ismerem a mintavételi módot, de nőknek úgy van, hogy elvileg úgyis bekerül ha van kórokozó a hüvelyváladékba, tehát kiveszel egy kicsit, és azt tudják vizsgálni, magánlaborba elég is az otthon vett kenet. De orvosi protokoll szerint a méhnyakról kell venni a mintát, mert 0,1% esélye van, hogy a méhnyakban van a kórokozó, ami valamiért mégsem jelent meg a hüvelyváladékban. Ehhez kacsával hüvelyfeltárást csinálnak, és a méhnyakból veszik a váladékot.
Már nem csináltatnék ilyet, mert fölöslegesnek bizonyult.
Nőknek még mikroszkóp alatt tudják megnézni a hüvelyváladékot,az is majdnem 100%-osan informatív.
Ezen felül persze a nem spec. nemi fertőzések is játszanak még, amik csak vérben célirányosan nézhetők.
Tehát van 4-5 betegség, amit vérből néznek.
Ezt simán laborban is megnézetheted, leveszik a vért, nem kell orvos hozzá, csak ki kel fizetni.
Ezen kívül még olvastam, hogy szájban meg mentom hol is kell vizsgálat, talán herezacskókaparék kell, de ilyen protokollal még nem találkoztam a valóságban.
A vizsgálati lap fenn van a neten a laboroknál a teljeskörű szűréshez, az ár is rajtuk van, de viszonylag nehéz megtalálni.
Megírom mindjárt.
"Mármint mihez képest fele annyi?"
A vizsgálatok fele kerül pénzbe. A teljeskörű szűréshez szükséges vizsgálatok felét a TB támogatja, ha indokolt a vizsgálat. Nem garantált, hogy az orvos elrendeli ingyen az összes ingyen felírható vizsgálatot, mert ő dönt a szükségességéről, de van jogosultsága elrendelni.
A vizsgálatok másik fele csak fizetősen érhető el.
Köszönöm szépen!
A gonorrhea és a szifilisz kiesett, vár rám (ránk) egy AIDS szűrés, egy HPV szűrés egy ha jól értem, egy HepaA és HepaB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!