Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Sosem találok igaz barátot,...

Sosem találok igaz barátot, hogy lehet ez?

Figyelt kérdés

Tényleg nem jövök rá, mi a baj velem? Gyerekként is mindig a felesleges harmadik voltam. Felnőttként sem találok olyan barátot, akinek ugyanolyan fontos lennék, mint ő nekem, csak ilyen felszínes barátaim (bár ezt nem nevezhetem annak) vannak.

Már tényleg nem tudom, hogy ennyire unalmas lennék, vagy nem szerethető ember, hogy nincs senki aki barátilag ragaszkodna hozzám (Igénye lenne pl. arra, hogy akár napi szinten dumáljunk, rendszeresen valamit csináljunk együtt, érdekelje mi van velem és ne csak magáról beszéljen, örüljön hogy találkozunk...) Teljesen el vagyok keseredve.

aug. 9. 00:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nehezen tudnak elviselni...hosszútávon.
aug. 9. 09:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

#6-os: teljesen egyetértek veled.

Amúgy nekem sincsenek barátaim 40+ nőként. Mondjuk ez amiatt is lehetséges, mert aspergeres vagyok és nagyon nehezen barátkozom, nehezen bízom meg az emberekben.

Ha kapok is üzeneteket itt, azok mind tőlem sokkal fiatalabbak, és egy darab közös érdeklődési pont sincs, vagy egyszerűen nincs bennük semmi elfogadás, megértés.

És ugaz, a legtöbb ember felszínes, csak a maga baja a legfontosabb. Szerintem ezért se könnyű barátot találni.

aug. 9. 09:44
 13/27 anonim ***** válasza:
*igaz
aug. 9. 09:45
 14/27 A kérdező kommentje:

#4 sok minden érdekel. Kultúrák, nyelvek, kirándulás, könyvek, bármilyen kreatív dolog, növények és állatok, egészség, sport, főzés, játékok (bowling, monopoli stb.) leginkább. Nyitott vagyok a politikán kívül kb. bármire.

#6, #8 Mintha sosem lenne megfelelő alkalom. Rinyálni én sem akarok, de egy igazi baráttal mélyebb témában is úgy szeretnék beszélgetni, hogy másnap is szóba akarjon még állni velem. Valahogy ezt érzem, hogy nincs olyan, akivel teljesen őszintén önmagam lehetnék és úgy is jó társaságnak tart. Olyan haver most is van, aki imád magáról beszélni, úgy, hogy szóhoz sem jutok, következő nap meg én szeretnék beszélgetni és lepattint. Vagy mondjuk előadom a "dilis" énemet, akkor ne érezzem magamat hülyegyereknek.

#8 nekem is van gyerekem, annó azt gondoltam ez is egy új kapu, hiszen sok anyuka társat ismertem meg itt-ott. Van akivel jóban vagyunk, de nem mélyült el a barátság, pedig én szinte mindenre vevő vagyok. Lehet túltolom... de pl. felajánlok egy programot, tegyük fel sikerül összehozni, jól érezzük magunkat. Aztán eltűnik a másik hónapokra. Akkor úgy érzem, csak én tettem valamit az egészbe, és ez teljesen lelomboz.

#9 én a +1% vagyok, ha gondolod ^_^ (aki csak barátkozni akar)

aug. 9. 10:32
 15/27 A kérdező kommentje:

#11 de ha így is van, nem jövök rá, hogy miért. Nyilván én is szoktam panaszkodni, de nem többet mint más, és alapvetően jókedélyű optimista vagyok. Csak ér egy ilyen hatás, ami miatt a kérdést is kiírtam, és az teljesen lehúz, elgondolkodtat.

#12 szivesen beszélgetek, ha van kedved, hasonló korúak vagyunk.

aug. 9. 10:37
 16/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, sok-sok hasznos dolgot írtatok!
aug. 9. 10:38
 17/27 anonim ***** válasza:

Egy hasonló lányt ismertem, ő azt hitte, hogy kedves, figyelmes, és több minden érdekelte őt, sporttól kezdve étel, zene szórakozás stb. Egy megszokott 3-4 fős lány baráti társasága volt.

De....sokszor egyoldalú volt az emberekkel másokkal a beszélgetés az érdeklődés, felőle sokan érdeklődtek kérdezték, ő azt hitte h ő maga szintén közvetlen, de nem érdekelte senki...nem kérdezett nem beszélt a másikkal az érdeklődés beszélgetés egyirányú volt.

És ezt sokan megunták egy idő után.

aug. 9. 10:58
 18/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, oké! 😊

#12-es voltam.

aug. 9. 11:29
 19/27 anonim ***** válasza:

Ja, nálam detto ez van.

Nehéz találni igaz barátot, inkább zömmel csak felszínes kapcsolatok vannak ma már. Vagy ugye a család.

Én azt vettem észre egy nemrég megszűnt emberi kapcsolatomon, hogy a másik fél nem hogy értékelné a felé irányuló baráti őszinteségemet, inkább kikéri magának. Egy felszínes, semmitmondó, megjátszós kontakt volt az is. Mint a többi.

Legyen meg a látszat, elég az.

aug. 10. 00:32
 20/27 anonim ***** válasza:

Ahogyan a 10- es, én is a férfiakhoz vonzódom,férfiként. De képtelenség "csak" barátot találni, akivel beszélgetések, vagy közös programok lehetnének.

Pedig egy olyan barát, aki értelmes, kitartó és főleg olyan a véleménye a dolgokról,ami nem az, amit hallani szeretnék - nagy kincs. ..Illetve lenne :/

aug. 10. 05:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!