Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehetséges a húszas éveidben...

Lehetséges a húszas éveidben szellemileg leépülni a magánytól?

Figyelt kérdés
Én kb azt érzem, hogy napról napra hülyébb és elborultabb vagyok. Nem éppen az ideális embereket sodorta az élet az utamba és idén azt érzem, lassan bekattanok.
2024. jún. 18. 21:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Yep. Modern népbetegség az egész világon. Japánok vezetnek, de nyugat se sokkal van lemaradva. Ha csaj vagy kérj professzionális segítséget.

Ha srác vagy, akkor sok szerencsét.

2024. jún. 18. 22:02
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Simán.

Sőt.

Kétévesen is.

A szocializációt ugyanis tanulja az ember, ha senkivel nem kummunikálsz, csak bámulod a tévét, számítógépezel, akkor gyakorlatilag alig használod ki az agyad, max. annak pár területét. A szocializáció nem csak azért fontos, mert sokat beszélsz, hanem tanulsz, ingerek érnek, döntéseket hozol, nem szűkülsz be. Szocializáció nélkül szorongóvá válik az ember.

Magyarul ha már abban a korban, amikor még erősen fejlődés lenne az alap, sokkal korábban jön el a stagnálás szakasz, esetleg maga a leépülés is akár. na meg simán jön az önpusztító gondolatok, szokások, még ha nem is konkrétan öngyilkosságról beszélünk.

2024. jún. 18. 22:05
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Én elkezdtem home office-ban dolgozni, től jó volt, aztán azt vettem észre, hogy kb azt se tudom hogyan kell beszélni az emberekkel. 😁
2024. jún. 18. 22:11
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos igen. Én 5 éve egyedül dolgozok irodában. Alig beszélek valakivel egész nap. Korábban sem voltam nagyszájú, de azért megvolt a társaságom. Mostanra egy magányos, szorongó ember lettem.

Sokat számít a társaság...

N

2024. jún. 18. 22:17
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Én már az vagyok.
2024. jún. 18. 22:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Faxa...:P
2024. jún. 18. 22:23
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak magamon azt veszem észre, hogy mondhatni "elfelejtek" beszélni, kommunikálni amikor hetekig, hónapokig alig beszélek valakivel élő szóban, csak dolgozom és hazamegyek.
2024. jún. 18. 22:50
 8/18 anonim ***** válasza:
78%
Annyira egyedül vagyok,hogy bekattantam. Ez a legrosszabb a világon..
2024. jún. 18. 22:52
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül dolgozom évek óta, barátnőm nincs, a haverjaim mind elkoptak, egyedül élek, háziállatom sincs, ha eljárok mozogni, azt nagyrészt erdőbe/elhagyott helyekre, így gyakorlatilag sosem beszélek. Ezért, mikor beszabadulok egy boltba (ahol az önkiszolgáló kasszát választom, ha lehet) és valaki feltesz egy keresztkérdést, úgy nézhetek ki, mint aki épp kihord egy agyvérzést. Már csak írásban tudok kommunikálni, de kopik a szókincsem, zárkózom el egyre jobban, kezd hatalmába keríteni a "létezés felesleges és én is az vagyok a világon" gondolat. Nem tudom, mi lesz ennek a vége, mert az esetek 95%-ában jól esik egyedül lenni és igyekszem nem magányként felfogni, de a maradék 5%-ban úgy érzem, a 40-et sem fogom megérni így.
2024. jún. 18. 23:32
 10/18 anonim ***** válasza:
61%

Hát... Bölcsebb és érettebb nem leszel tőle, az 100%.

De változtathatsz rajta akármikor, az emberek az életük során sok barátot szereznek, neked is menni fog!

2024. jún. 18. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!