Egyetértetek abban hogy akinek nem lesz gyereke/férje, nincsenek barátai, annak inkább a fiatal éveiben kellene minél inkább kiélnie magát és rövidebb életet tervezni?
Alapvetően én híve lennék a hosszu életnek, mivel mindekinek csak egy van és jó dolognak tartom ha meg valaki 80 évesen él amennyiben jó állapotban van.
De ma jött az a gondoltad hogy akinek nem lesz családja, nincs testvére, nem lesz pénze majd idősek otthonára, annak inkább a pszichés betegségei ellenére meg kellene próbálni még fiatalon minél többet élni és inkább maximum 60 éves kora körül meghalni?
Bár én már nem vagyok olyan fiatal, hamarosan 30 leszek es sajnos a kezeletlen depresszió így is rengeteg évet elvett a fiatal éveimből… ez alatt azt kell érteni hogy szó szerint csak otthon voltam és a telefont(régen a számítógépet) bámultam, mert képtelen voltam bármi másra.
Szóval megérné elkezdeni akár direkt egészségtelenül élni, alkoholt inni, akár megpróbálni egyedül elutazni valahova(sajnos agora es szociális fobiam is van) csakhogy mondjuk 45 évesen ne legyek még rosszabbul amiatt hogy semmit nem csináltam az életben?
Egy testvér egyébként annyit segítene, de sajnos nyilván azt nem tudok magamnak csinálni…
"Egészséges, jó mentális állapotú ember nem jár pszichoterápiára, mert nincs rá szüksége."
Ez nem igaz. Kezdjük ott, hogy 100% egészséges ember nem létezik, mindenkinek vannak lelki problémái, nehézségei, traumái.
Ezzel a nézettel pont azt érik el, hogy az emberek NEM mernek elmenni terapeutához, mert "õk nem ketyósak", "meg ez még nem a diliház, jól vagyok én csak iszom/állandóan bõgök, de az nem gáz"...
A metális egészség stigmatizálva van, és az emberek nagy része fél bármit tenni, ami ilyesmire utalna, de attól is, hogy nem is veszik komolyan, mert az õ esete még annyira nem durva.
11, kissé félreértetted a dolgot.
Olvasd csak el újra!
Pszichiáterről és pszichoterápiáról írtam. Ami jellemzően gyógyszeres keezelés mellett végzett terápiát, azaz hosszantartó kezelést jelent.
Ilyenre miért szorulna rá egészséges ember? Gondolom te sem gondolod úgy, hogy átlagos traumatizáltságú embenrek antidepresszánsra lenne szüksége.
Ettl függetlenül párévente néhány ülés egy pszichológussal mindenkinek jót tenne.
10 nem találtak párt… a szűk családból az anyámon kívül senkinek nincs párja de ő meg nem olyan válogatós mint én
Én lassan 30 évesen is teljesen egyedül vagyok soha nem volt párom. Futó kalandom sem
Ami másnak a legkönnyebb dolog, hogy akar olyannal is együtt van aki nem tetszik neki, nekem nem megy mert a gondolatától is elajulok.
De nem megyek most a betegségembe mélyebben bele, mert sosem lenne vége
Inkább arra lettem volna kiváncsi ahogy irtam hogy más ember egyetért e abban hogy inkább arra gyúrjak hogy én csak pár évtizedet fogok élni
Mert számomra ez egy jó cél lenne most hogy nem tervezek 55-60 fölé mint ahogy az emberek nagyrésze minél tovább akar élni
Igazából a hajléktalan let is fenyeget, amiatt is a szorongás
Háát... és ha azt mondjuk, hogy igen, told meg a fiatal létet (amiről 30 évesen kissé már lemaradtál, de végülis belefér)... akkor elmész majd tombolni és olyan dolgokat cisnálni amikől mint írod kb elájulnál?
Nem hangzik reálisan.
Kellenek célok, tűz ki magadnak egy hosszú távú célt, akár munkahelyen, akár otthon a háztartásban, ne hagyd, hogy a depresszió eluralkodjon rajtad, ez is lehet egy cél, hogy legyőzöd magadat, menj el gyerekekkel valami foglalkozásra, mert a gyerekek segítenek jobbá tenni, hidd el ha találsz egy kedves kislányt, kisfiút, akkor ha nem is családban, de egy gyerek sokat dob az életeden, lehet, hogy nem szereted ezeket, de mégis én szerintem jót tenne, menni fog minden!
Gyakran az szokott történni ilyen helyzetekkel, hogy alkohol probléma a vége, de Te gondolj bele, hogyha belépést az alkoholba, attól nem lesz semmi jobb!
Nagyon nagyon sok sikert kívánok!:)))
Én nem értem ezt az egészet. 30 éves vagy, nincs semmi sem kőbe vésve az ember életében!!!!
Egyáltalán minek foglalkozol a korral?
Élj úgy, ahogy szeretnél, legyenek rövid távú és hosszabb távú terveid, de ne dönts el mindent előre! Légy rugalmas és néha spontán!
Nem az az élet értelme, hogy kitaláljunk magunknak egy megvalósítandó célt meg egy idő intervallumot, hogy eddig, utána meg meg kell halni mert megoldottam pipa és kész.
Ne haragudj ez nagyon beteg gondolat.
Életünk során mindig változunk, fejlődünk, vannak céljaink de nemcsak a megvalósulás fontos, hanem az odavezető út, ez az élet lényege. Addig élünk, míg vannak terveink, céljaink, mindig újabb és újabb. Akár 80 évesen is.
A kérdésedre a válasz: nem értek egyet veled, köszönöm szépen.
Javaslom, menj pszichológushoz, keress értő barátokat, hobbit, tevékenységet ami érdekel, érezd jól magad egyedül is, társaságban is, menj emberek közé, figyelj, tanulj, fejleszd önmagad és legfőképpen ne agyalj ilyeneken, légy nyitott. Akár kezdheted azzal, hogy megnézed az Igenember C. filmet Jim Carrey főszereplésével, és mondj igent az életre, mondj igent ahol eddig nemet mondtál, többet.
Kívánom neked, hogy változzon meg a hozzáállásod az életről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!