Francia kormány tervezi bevezetni a fiatal zavargók/rongálók szüleinek a megbüntetését, egyetértesz a tervezettel?
A francia kormány törvény tervezete szerint azok a fiatalok, akik nem töltötték be a 18. élet évüket és tüntetéseken rongálnak, vandálkodnak és akár személyi sérülést is okoznak, nem a fiatalokat, hanem azoknak a szüleit büntetik meg a tervezet szerint 10 ezer €-tól a károkozástól függően 80 ezer €-ig, ill. a pénzbírság mellett bevezetni szeretnék a börtönbüntetést is a szülőknek maximum 9 hónapig.
Az indok, hogy miért a szülőket akarják megbüntetni a gyermekeik tette miatt, a gyerek a 18. évig a szülők a felelősek a gyermekek tetteik miatt, másik indok, hogy egyre több szülő nem foglalkozik a kamaszkorú gyermekeik nevelésével, évről évre egyre több fiatalkorú lesz bandatag Franciaországban, ezzel próbálják ösztönözni a szülőket, hogy újra szigorúbban fogják a gyermekeiket.
(Tehát magyarul, a szülők neveljék a saját gyermekeiket és ne az utca meg a haverok, legalább is ahogy értelmezem az írást.)
Én nem megbüntetném őket,hanem kitoloncoltatnám.
Ezzel kellene példát statuálni aztán a többi migráns is meggondolná,hogy elkezd-e rombolni.
NEm!
Ha bevándorló akkor akasztás a gyermek részére!
Ha állampolgár, akkor sajnos nem tudják kitoloncolni.
Bár mondjuk pl Új-Kaledónia vagy Francia Guyana is Franciaország része.
Ilyen alapon a szülőket/bűnelkövetőket nevelő állam is felelős.
Én továbbra is a szemet szemért elv híve vagyok.
Csak akkor értek ezzel egyet, ha az elkövető 14 év feletti. Akkor őt kell keményen felelősségre vonni.
De mondjuk egy 20 éves randalírozónál mégis mit kezdesz a szülőkkel? Pláne ha azok mondjuk nem is tudták, hogy a gyerekük ilyet csinál vagy ilyenben részt vesz? Aki meg francia állampolgár, azt hova toloncolnád ki?
Ez azért nagyon kényes téma, mert Észak-Korea csinál ilyet, hogy ha valamit elkövetsz, akkor lecsukják harmadunokatestvérig az egész pereputtyot és küldik őket munkatáborba.
*14 év alatti
Bocsánat, elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!