Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehetek egyedül boldog?

Hogyan lehetek egyedül boldog?

Figyelt kérdés

2023. okt. 25. 14:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%

4. es 6. en felpontoztalak, teljesen igazad van, nincs ezen mit vitatkozni se.

Lehet foglalkozni allatokkal, emberekkel, segíto szakmat tanulni, millio dolog van.

8. Probaltad valaha is? Nem hinnem.

2023. nov. 2. 14:27
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

A 8-a vagyok. Igen, próbáltam. Munkámból kifolyólag sokszor segítek idős embereknek az informatikában, vagy az okostelefon hasznalatában.

Hidd el, nekem az első a család és sokkal nagyobb öröm nekik segíteni, mint teljesen vadidegen embereknek.

Látom, nem láttad a Halálos iramban részeket.

2023. nov. 2. 15:52
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Mindent szépen sorjában.

Előszőr is, tűzz ki célokat. Mert ha az embernek a célja az, hogy a boldogságot keresse, akkor sosem lesz igazán boldog. De ha az ember célokat tűz ki, akkor boldogságot érezhet a célja elérése közben is.

A boldog élet titka tehát nem a boldogság keresése, hanem a célok elérése, melyeket mi magunk tűzünk ki.

Például lehetne célod a munkakeresés. A munka a társadalmunk legalapvetőbb tevékenysége. Így 35 éves koromra el tudom mondani, hogy a legkézenfekvőbb, legkönnyebben elérhető munkahely is sokkal jobb, mintha az embernek nem lenne munkája. Egy idő után az internet is unalmassá válik. Én csak javaslom, hogy lehetne ez a kézenfekvő legfontosabb célod.

Aztán egyedül boldognak lenni nem tudom, hogy lehetséges-e. Mert hogy az ember szereti megosztani a boldogságát valakivel. Ha más nem Istennel. Úgy vélem hogy legalább Istenre van szükség ahhoz, hogy az ember másik ember nélkül lehessen boldog.

Voltak barátaim, de igazából nem voltam boldog. Drogfüggővé váltam. A drogtól valóban boldog voltam ideig-óráig. Legalább is boldognak éreztem magam. Aztán amikor elfogyott a cucc, akkor megint jött a boldogtalanság.

Nagyon hosszú időre , 15 évre bebörtönöztem magam a kábítószerekbe és másoktól várt boldogságba. Ez hiba volt, életem talán legnagyobb hibája, ami majdnem öngyilkossághoz vezetett.

A barátokról is kiderült, hogy csak addig barátok, amig hasznuk van belőlem, de ha én úgy döntök, hogy családot alapítok egy lánnyal, akkor eltünedeztek mellőlem.

De hiába lett családom és gyermekem, az asszony sem engedte meg, hogy drogozzak, narkózzak, így tehát sosem volt felhőtlen a boldogságom. Tönkrement a kapcsolatunk, egyedül maradtam és amikor a drog is el fogyott, meg akartam halni.

Aztán bő 3 évvel ezelőtt ráakadtam a boldogságra azon a napon, mikor eldöntöttem, hogy végzek magammal, de előtte letérdeltem az Úr, Jézus előtt és könyörögtem, hogy csináljon valamit, mert nem bírom ezt tovább.

Én nem tudom, hogy mi történt, de elmúltak az elvonási tüneteim, szeretetet és józanságot éreztem és olyan hatalmat és erőt, mint még azelőtt soha sem. Ismertem jézusról történeteket, olvastam az evangéliumot és maradt még annyi emlékem róla, hogy tudjam, Ő az egyetlen, aki képes engem haza terelgetni.

S lám, most itthon vagyok. Bár voltak pillanatok, időszakok, hogy vissza estem a kábítószerrel, mégis csak elmondhatom, hogy jövő szerdán lesz fél éve, hogy egyáltalán nem kellett kábítószerhez nyúlnom. Az elmúlt 3 évben a szabadidőmben Jézust kutattam, róla elmélkedtem és itt a gyakori kérdéseken töltöttem az időmet. ezen kívül rendeződött a kapcsolatom a volt nejemmel és a gyermekeimet is boldognak mondhatom.

Én nem járok el sehova, csak a munkahelyemre. Én sem vágyom különösen más emberek társaságára, mert a hozzám hasonlók itt mulatják az idejüket. A munkahelyemen vannak barátaim. Ma találkoztam egy kollégámmal a munkahelyemről, aki szintén hívő. Az tett boldoggá, hogy összefutottam vele a boltban és beszéltünk néhány mondatot. Kecsapot vettem és mondtam neki: "Ez az én vérem" Ő pedig étolajat vett és mondta nekem: " Csak, hogy olajozottan menjen minden" És jót nevettünk.

Bő 3 évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt az is, hogy őszintén mosolyogjak bárkire is, nem hogy őszintén nevetni. És nem mondhatnám, hogy egyedül vagyok, mert a szüleimnél élek a válásom óta. Meg az öcsémmel, aki az elmúlt években jelentősen megnehezítette a józanodásomat azzal, hogy a szomszéd szobában kábítószerezett és ezzel egy karnyújtásnyira tette a kísértést. De már egy hónapja ő sem kábítószereik. De egyedül a testvérem sem boldog, mert kellett, hogy barátnője legyen.

Vicces sztori ez, mert a lány hajléktalanná vált és így mi befogadtuk. Tehát ő is itt lakik velünk és múlt héten még a gyerekeim is nálunk vendégeskedtek így már heten éltünk egy fedél alatt néhány napig.

Tanulság pedig az, hogy sok jó ember kis helyen is elfér és hogy Isten országa nem egy hely, mert az köztünk, emberek közt található.

A legfőbb tanulság pedig ez:

Semmit sem ér a boldogság, ha nincs kivel megosztani.

És még valami: Hála.

Légy hálás azért, amid van: Egészség, fiatalság, tető a fejed felett, wc, ahová csinálhatod. Vedd észre mi az, amit Isten neked megadott. Mert ha meglátod és hálás vagy érte, akkor kapsz még mellé. Ha pedig nem látod meg, hogy Isten mit adott neked, akkor még azt is elveszik tőled, amiről azt gondolod, hogy a tiéd volt.

Készíts tervet. Írd fel a célokat. Írd fel, hogy mi van meg hozzá és hogy mire van még szükséged hozzá. Keress, kutass, kérj, és kopogtass a megfelelő ajtókon. És meg fog adatni. És kapsz társaságot, akivel megoszthatod az örömödet. Itt is van a társaság, ha nem vetted volna észre.

Ez pedig Abbdullahnak Abdullahról:

Itt van például Abdullah barátunk is. Ő azt hiszi, hogy napi 5-szöri imától boldog. Valójában pedig az teszi boldoggá, hogy tudja, hogy sosincs egyedül. Ő Allahnak hívja, amit én Istennek. Én azt mondom, hogy Jézusban fejeződött ki az Isten, Abdullah pedig ... hát igen, ő Abdullah. Remélem egy napon meg látja a fától az erdőt. Nézi, nézi, de nem látja. Abdullah! Az egy erdő. Sok fa, jó és rossz, egy helyen, az az erdő. 5 fa nem erdő, az csak 5 fa. Az erdő az folyamatos és nem csak 5 fa, hanem bokrok, patak, füvek, fák mindenfelé, gombák, állatok, madarak. Ugyanígy 5 ima semmi. Folyamatosan imádkozni, úgy, hogy senki se vegye észre rajtad. Na az már valami.

2023. nov. 5. 18:12
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

#4:

Pont, hogy ezeknek az ellenkezőjét kell csinálni. Tényleg képes lennél a 0 kötődéssel és hűséggel rendelkező emberek közé odalökni, hogy kicsinálják érzelmileg?

Le kell mondani az igényekről, amikben emberek szerepelnek, át kell formálnod magad, és csak abból építkezni, ami jelenleg van. Abban megtalálni a boldogságod, amire egyedül képes vagy.

2023. nov. 7. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:
45%

Nekem a sztoikus filozofia segitett sokat h el tudjam engedni a tobbi emberrel kapcsolatos dolgokat es foleg az olyasmit ami folott ugysincs iranyitasunk, tehat nem csak es kizarolag rajtunk mulik es ezert aggodni sincs ertelme ilyesmik miatt.

Filozofia irany fogekonyaknak: (erdemes csak itt ott beleolvasni a rovid reszekbe, mar az is segített nekem)

[link]

Vagy EPIKtetos:

[link]

2023. nov. 8. 03:55
 16/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell boldognak lenni, főleg nem állandóan, túl értékelt dolog és ráadásul a legtöbb ember sem boldog állandóan, a lényeg az, viszont az nagyon fontos, hogy ne legyél boldogtalan, ha az vagy, azt az érzést kell megoldani.
2023. nov. 13. 10:42
 17/19 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem boldognak egyedül nem lehet lenni. El lehet lenni egy ideig egyedül viszonylag jól, de a boldogsághoz kellenek más emberek is. Aki mást mond, nem próbálta.
2023. nov. 14. 03:44
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Aha, és tudod mit nem lehet még egyedül? Lelkileg összeroppani egy szerencsétlen nyomorult miatt, akiről azt hitted, hogy a barátod, pedig csak egy újabb áruló a sorban.
2023. nov. 14. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:
46%

18.

Sajnos jogos, en is atmentem ilyenen 😣 en arra jutottam h a legtobb embertol tavol lenni nem valami nagy veszteseg!

2023. nov. 15. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!