Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet az ember teljesen...

Lehet az ember teljesen egyedül (család, barátok vagy bármilyen hozzá közel álló személy nélkül) boldog?

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 18:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%

Lehet,de nem tartósan.

Sajnos ezt állatkák sem pótolják,hiába aranyos egy kutya.Több kutyám volt már,de párkapcsolatot nem pótoltak.

Öt éve már senki nincs az életemben...lelkileg inkább stabilnak mondom magam,de boldog nem vagyok teljesen....

2023. jan. 7. 18:53
 2/22 anonim ***** válasza:
46%
Már hogyne lehetne, a boldogságot önmagukban kell megtalálni és nem külső forrásokból. Minden mulandó, ezt kellene felfogni az embereknek, hogy semmi sem tart örökké!
2023. jan. 7. 19:09
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
A legtöbb embert a párkapcsolat és a barátok hosszú távon inkább boldogtalanná teszik sajnos.
2023. jan. 7. 19:19
 4/22 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem mások nélkül sokkal nehezebb az élet. Praktikus szempontból is.
2023. jan. 7. 19:21
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

Persze, hogy lehet.

Mindkét válaszban van igazság, mert egyrészt magaddal kell rendben lenned, másrészt nem lehet pótolni tényleg kisállattal vagy bármi mással.

De én egyenesen rosszul vagyok a család gondolatától, 1-2 barátom van ugyan, de az is olyan felületes, hogy rajzolni nem lehetne olyat.

Én inkább vagyok híve a formális, keretek, szabályok közötti kapcsolatoknak, aminek sem a barátság, sem a család nem felel meg.

A boldogság meg olyasmi, amiben jól érezzük magunkat, és ha neked ebben nincs boldogság, akkor ezen kívül kell megtalálni.

Ha viszont csak nem megy, mert valami hiányzik, akkor érdemes rajta dolgozni, hogy lélekben is rendben legyél.

2023. jan. 7. 19:30
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Igen, de szerintem azért kevesen annyira épek, hogy tudnak önmagukban, kapcsolatok nélkül is boldogok, teljesek lenni. A legtöbb embernek szüksége van közeli kapcsolatokra ahhoz, hogy jól legyen. Szerintem az kb egy megvalósíthatatlan elképzelés, hogy "önmagadban stb." Jól hangzik a könyvekben, szakcikkekben, a valóságban kivitelezhetetlen. Mint kb az, hogy ne függj a külső megerősítésektől, vagy ne kóros mértékben. Nekem nem sikerül olyan jól érezni magam egyedül. Elvagyok, de sóvárgok kapcsolat után.
2023. jan. 7. 19:55
 7/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat.
2023. jan. 7. 20:01
 8/22 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem rövidtávon igen, de egy idő után úgyis magányosnak fogod érezni magad, nem tudsz senkivel beszélgetni, senkivel nem lesznek programjaid stb.
2023. jan. 7. 20:08
 9/22 A kérdező kommentje:
És aki teljesen egyedül van, család, barátok nélkül, nincs senkije, ki segíti a gondozását, hogyan látja el magát ha valamilyen balesetet szendved, műteni kell stb.?
2023. jan. 7. 20:11
 10/22 anonim ***** válasza:
El vagyok, de nem vagyok boldog, ha egyszer segítségre szorulok nem tudom mi lesz, de majd lesz valami.
2023. jan. 7. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!