Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet az ember teljesen...

Lehet az ember teljesen egyedül (család, barátok vagy bármilyen hozzá közel álló személy nélkül) boldog?

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 18:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha egészséges és jó egzisztenciája van, miért ne lehetne boldog?
2023. jan. 7. 20:36
 12/22 A kérdező kommentje:
11-es még ha valaki egészséges is, bármikor történhet egy baleset, sérülés, ilyenkor az ember mit tud csinálni egyedül?
2023. jan. 7. 20:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az ember csak úgy lehet boldog ha elfogadja, hogy igazából az egész életben egyedül van.
2023. jan. 8. 00:02
 14/22 A kérdező kommentje:
13-as, láttam családos vagy párkapcsolatban élő embereket akik boldogok voltak. Ők nem voltak egyedül.
2023. jan. 8. 00:09
 15/22 anonim ***** válasza:
Az, hogy te minek láttad őket és hogy valójában milyenek voltak egyszer sem biztos, hogy egyezik.
2023. jan. 8. 00:30
 16/22 anonim ***** válasza:
#9 És olyankor mit csinálsz, ha éppen van valakid és pont ezek miatt hagy el téged?
2023. jan. 8. 01:24
 17/22 A kérdező kommentje:

#16 aki azért hagy el mert megsérültem, balesetet szenvedtem azért nem kár és 1 percig sem szomorkodnék. :)

#15 Abban igazad van hogy attól hogy valaki boldognak lát valakit nem biztos hogy valóban boldog. Viszont ha igaz volna amit a 13-as hozzászólásodban írtál, az azt jelentené hogy egyetlen családban, párkapcsolatban élő ember sem boldog igazán, mivel azt írod hogy csak akkor lehet valaki boldog ha elfogadja hogy egész életében egyedül van. Ezt miből gondolod?

2023. jan. 8. 10:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Hogy hogyan oldja meg szükség esetén az ápolását, gondozását egyedül? Egyszerűen: pénzzel. Ha van pénz, lehet házi gondozót fogadni, lehet csúsztatni a főorvos zsebébe, hogy vegye fel az osztályára vagy be lehet feküdni egy magánkórházba. Ha meg nincs pénz, a család se biztos, hogy tud segíteni. Érdemes megnézni ezen az oldalon a demens, 24 órás felügyeletet igénylő szülőkkel, nagyszülőkkel foglalkozó kérdéseket: néha hiába van 3 gyerek és 5-6 unoka, együtt sem tudják megoldani a folyamatos ápolását, de ha van pénz, hamar megszületik a megoldás is. Olyankor van 1 hónapon belül megbízható házi gondozó vagy férőhely valamelyik idősotthonban.
2023. jan. 8. 11:15
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mondj már egyetlen egy olyan pillanatot az életben amikor nem egyedül vagy az érzéseiddel? Amikor életed legboldogabb pillanatában a hozzád legközelebb állok között vagy, na akkor is egyedül vagy azzal ami benned van.

Ez egy iszonyat félelmetes dolog tud lenni. Ennek az egyedüllétnek az elfogadása az ami szerintem a boldogsághoz vezet. Ha pedig boldog vagy na akkor lehet egy boldog kapcsolatod és nem a kapcsolat tesz boldoggá. Ha boldogtalan vagy a kapcsolat csak annyit ér mintha mással feledtetnéd a gondodat. Az alkohol is feledteti a gondod de arra azért te is azt mondanád, hogy nem ad igazi boldogságot.

Én nem látom manapság, hogy ezt elfogadnák az emberek, mint ahogyan azt sem látom, hogy boldogok lennének kapcsolatban vagy anélkül. Amerre nézek ott boldogtalanságot és szorongást látok körös-körül.

De ezt is tudom, hogy ezt elfogadni nem kis idő.

Lehet én élek rossz környezetben de soha nem láttam még példát arra, hogy valakik 30 évet le tudtak volna élni boldogságban, szeretetben úgy hogy nem megszokásból vagy az egyedülléttől való rettegés miatt maradtak volna ott ahol.

A kérdésedből is az jön le nekem, hogy el se tudod képzelni egyedül és félsz is a magánytól. Mond csak ha a maganytól való félelem miatt leszel kapcsolatban az valóban boldogság? Szerintem a boldogságot sosem külső forrásból hanem magunkból kiindulva szerezhetjük meg.

2023. jan. 8. 12:11
 20/22 A kérdező kommentje:

19-es

"Kedves kérdező, mondj már egyetlen egy olyan pillanatot az életben amikor nem egyedül vagy az érzéseiddel?"

Lehet hogy az ember egyedül van az érzéseivel csak tudod ha van valaki akivel kölcsönösen szeretik egymást, akkor akár jó, akár rossz érzésről, történésről van szó, van kivel megosztania és megélnie mindezt. Ha pedig az ember egyedül van úgy hogy senkije sincs senkivel nem tudja megosztani az érzéseit, gondolatait, minden problémával egyedül kell szembenéznie, bármilyen lelki támogatás nélkül. Ezért mondják hogy a családnak, legalábbis a jól működő családnak van egy bizonyos pszichés védelmi funkciója is.

"Mond csak ha a maganytól való félelem miatt leszel kapcsolatban az valóban boldogság?" Ezt nem is mondtam. Nyilván aki az egyedülléttől, magánytól való félelme miatt menekül bele egy párkapcsolatba, házasságba az nagy valószínűséggel nem is lesz boldog, hiszen azért van együtt a párjával hogy ne legyen egyedül. Én olyan párkapcsolatra gondoltam ahol valóban kölcsönösen szeretik egymást a felek. Ha ez nincs meg, hiába van párkapcsolatban az ember, akkor is társas magányban fog élni, ami nem sokkal másabb mintha teljesen egyedül lenne. De ha az ember olyan emberrel van együtt akivel kölcsönösen szeretik egymást, valószínűleg nem fogja egyedül érezni magát mivel érzi hogy szeretik, törődnek vele, történjen bármi van kire számítani. Persze egy ilyen kapcsolat is véget érhet.

2023. jan. 8. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!