Azok a magyarok akik külföldre mentek dolgozni mert itt kevés a pénz nem magányosak?
Külföldön is sokféle ember él, lehet ott is kapcsolatokat kialakítani. A legtöbb nyugati országban nem tolják ezt a bevándorlásellenes dolgot, ami Magyarországon megy.
Budapest meg akkor is hiányozna, ha egyszerűen csak az országon belül vidékre költöznél, nem? Ennyi erővel soha senki ne költözzön el másik településre.
1: "A Margitsziget,a kirándulás a Normafánál"
Én pesti vagyok, de 5 éve nem voltm a Margitszigeten és 45 éve a Normafánál.:)
Én amikor vidéken voltam pár napot sokat gondolkodtam Budapestre.Gondoltam rá,hogy ott a belvárosban biztos nincs ilyen csend és nyugalom,ott jönnek mennek az autók,kint ülnek az emberek az étterem teraszán,beszélgetnek,csilingel a villamos,és akkor elkezdett hiányozni Budapest.Legszívesebben azonnal indultam volna haza.
.
Több országban éltem, sehol se közösítettek ki. Beszélem a nyelvet, vannak helyi barátaim, munkahelyen megbecsülnek.
A honvágy számomra ismeretlen fogalom, sose éreztem a 10+ év alatt. Az otthoni barátaim hiányoznak, de ez áthidalható gyakori látogatással meg online kapcsolattartással. Nem a világ végén vagyok, csak 3 órára repülővel.
Nem mindenkinek van beteges honvagya.
Plusz, az uj helyen is van eleg latnivalo, nem csak Budapest a vilag kozepe.
A nyugatiak nyitottabbak, megkerdeztek hogy miert az az orszag, de a pozitiv oldalra voltak kivancsiak, nem a minek jottel ide mentalitas sut beloluk.
Ha beszeled a nyelvet, es normalis vagy, nem leszel maganyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!