Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Érdemes egyedül élni, remeteké...

Érdemes egyedül élni, remeteként a mai világban?

Figyelt kérdés
Olyan szinten értem, hogy csak a munkahely-ügyintézés-vásárlás-egyedüli otthonlét vonalon él az ember, minimálisan tartja a kapcsolatot neten a kapcsolatot 1-2 ismerősével, nem jár semmilyen rendezvényre-találkozóra sem, néha 1-1 képzésre-továbbképzésre jelentkezik.

2023. aug. 6. 07:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki ezt szereti, így csinálja. Hosszabb távon elég frusztráló lehet. Én 2-3 hétig szoktam bírni.
2023. aug. 6. 07:10
 2/17 anonim ***** válasza:
49%
Soha sem volt és soha sem lesz érdemes. Az ember társasági lény, nem fogod jól érezni magad egyedül hosszútávon. Legalabb egy olyan barátodnak kellene lennie akivel szorosabb a kapcsolatod.
2023. aug. 6. 07:31
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Nálam hasonló már évek óta működik. Még nem sikerült jobbat kialakítanom.
2023. aug. 6. 08:36
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Persze, miért ne lenne érdemes? Ha egyéb, építő szellemi tevékenységre szánja az idejét az még jobb.
2023. aug. 6. 08:37
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Akinek ez az életforma tetszik, annak persze, hogy érdemes. Minden ember más, nem mindenkinek van ugyanolyan szociális igénye. Pl nekem nincs igényem barátokra, de a programokra igényem van és keresem a lehetőségeket.

Van, aki 2-3 gyerek mellett él remeteként, mert nincs pénze semmire és a gyerek mellett ideje sem nagyon. Az pl sokkal rosszabb lehet, sokan panaszkodnak, hogy nincs pénzük még egy mozijegyre vagy 1 napos kirándulásra sem, de azért 2-3 gyereket azt muszáj volt vállalniuk. 🙄

2023. aug. 6. 08:48
 6/17 anonim ***** válasza:
72%

Hát, ha mindenre csak 5 percet tudsz áldozni, és félbe hagyni, érdemes...

Nekem volt olyan barátnőm, aki nem akart összeköltözni, utólag kinyőgte, de inkább él együtt a hülye kölkével, aki után még a retyót is le kell húzni, mert arra is lusta.

Hát akkor szenvedjen egyedül az ilyen.

2023. aug. 6. 08:50
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ kinek milyen az alapszemélyisége.

Vannak extrovertált emberek akik 2 napnál tovább nem bírják társaság nélkül.

És vannak olyannyira introvertáltak akiket a végletekig lefáraszt ha csak akár munkahelyükön kell érintkezni egy-két emberrel. Ez a két véglet.

Ezek alapján akinek nagy igénye van a nyüzsgésre, társaságra, folyamatos emberi kommunikációra, az azt fogja neked mondani, hogy a "remete élet" valami ördögtől való dolog. Mert neki ilyen a személyisége.

Aki meg nagyon befelé forduló, abban a közegben érzi jól magát, annak meg teljesen megfelelő lehet a remete élet.

Azt mindenkinek magának kell tudni hogy milyen a személyisége, mire van igénye, hogy érzi jól magát.

2023. aug. 6. 09:34
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem érdemes, akkor mi lesz? Élsz, ahogy tudsz, azon belül meg ahogy akarsz.
2023. aug. 6. 10:20
 9/17 anonim ***** válasza:
18%

Rám oont ilyen élet vár, hacsak nem költözöm össze az elmebeteg nárcisztikus tüneteket hozó bántalmazó rokonommal, úgyhogy már évek óta öngyilkos akarok lenni

Én pont ettől felek a legjobban hogy egy teljes elég helyett ez vár rám

2023. aug. 6. 15:06
 10/17 anonim ***** válasza:
48%
Én ilyen vagyok bő 5 éve, nincs ebben semmi különleges, mások is élnek így.
2023. aug. 7. 04:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!