Érdemes egyedül élni, remeteként a mai világban?
Akinek ez az életforma tetszik, annak persze, hogy érdemes. Minden ember más, nem mindenkinek van ugyanolyan szociális igénye. Pl nekem nincs igényem barátokra, de a programokra igényem van és keresem a lehetőségeket.
Van, aki 2-3 gyerek mellett él remeteként, mert nincs pénze semmire és a gyerek mellett ideje sem nagyon. Az pl sokkal rosszabb lehet, sokan panaszkodnak, hogy nincs pénzük még egy mozijegyre vagy 1 napos kirándulásra sem, de azért 2-3 gyereket azt muszáj volt vállalniuk. 🙄
Hát, ha mindenre csak 5 percet tudsz áldozni, és félbe hagyni, érdemes...
Nekem volt olyan barátnőm, aki nem akart összeköltözni, utólag kinyőgte, de inkább él együtt a hülye kölkével, aki után még a retyót is le kell húzni, mert arra is lusta.
Hát akkor szenvedjen egyedül az ilyen.
Attól függ kinek milyen az alapszemélyisége.
Vannak extrovertált emberek akik 2 napnál tovább nem bírják társaság nélkül.
És vannak olyannyira introvertáltak akiket a végletekig lefáraszt ha csak akár munkahelyükön kell érintkezni egy-két emberrel. Ez a két véglet.
Ezek alapján akinek nagy igénye van a nyüzsgésre, társaságra, folyamatos emberi kommunikációra, az azt fogja neked mondani, hogy a "remete élet" valami ördögtől való dolog. Mert neki ilyen a személyisége.
Aki meg nagyon befelé forduló, abban a közegben érzi jól magát, annak meg teljesen megfelelő lehet a remete élet.
Azt mindenkinek magának kell tudni hogy milyen a személyisége, mire van igénye, hogy érzi jól magát.
Rám oont ilyen élet vár, hacsak nem költözöm össze az elmebeteg nárcisztikus tüneteket hozó bántalmazó rokonommal, úgyhogy már évek óta öngyilkos akarok lenni
Én pont ettől felek a legjobban hogy egy teljes elég helyett ez vár rám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!