Mit tett az, akinek csak válaszolsz, de nem szólítod meg semmilyen módon?
Nem függ össze a leírás a főkérdéssel.
A főkérdés arra enged következtetni, hogy valakihez beszélek/valaki kérdez tőlem valamit, de úgy válaszolok/beszélek hozzá, hogy nem szólítom a nevén. Ez gyakori nálam, főleg a semleges munkakapcsolataim során, de a közeli barátaimat is ritkán szólítom meg, csak nagy érzelmi behatás miatt szoktam, amikor nyomatékosítani akarom, amit mondok nekik.
A kifejtést kétszer olvastam el, hogy megértsem, nem sikerült egészen.
Miért nem keresek másokat, ha ők sem engem?
1. mert ők sem engem
2. valódi mondanivaló nélkül nem írok rá emberekre, nem vagyok olyan típus
3. ellaposodott a kapcsolat és már nincs mit mondanunk egymásnek
4. nincs kedvem beszélgetni vele bármilyen okból
Ez érdekelt?
#1 vagyok.
Nálam semmi különöset nem kell tennie annak, aki nem szimpatikus. Egyszerűen nem az, és kész. Azt kérdezed, mivel sikerült elérnie, hogy ne érdekeljen. Semmivel, mert ez az alap kiindulási pont. Azt kell "elérnie", hogy érdekeljen.
Van pár ember, nem sok, akivel megvan a közös rezgés, őket szeretem, a többiek egyszerüen semlegesek, anélkül, hogy ezért bármit tettek volna.
Nem akar semmit, nem akar beszelni, nem erzi, hogy szüksége lenne veled beszelni ....
lehet jobb is neked, nekem peldaul semmi örömöm nem származott abból, ha valaki érdekesnek tartott, jobb is, ha mindneki bekem hagy. Csak a baj lett ha rám írtak, ebből a legkevésbé kellemetlen a felre ertesek voltak
Nekem rokonom van olyan, akit én nem szoktam keresni, csak ő engem. Ennek annyi az oka, hogy régebben ha én hívtam, szinte mindig lecseszett, hogy ő most nem ér rá beszélgetni, dolga van. De napszaktól függetlenül bármikor bele tudtam ebbe szaladni, és mindig nagyon ingerülten adta a tudtomra, hogy most éppen zavarom.
Ezért már jó pár éve nem keresem, de ha ő keree, vagy találkozunk, akkor általában jól el szoktunk beszélgetni, szóval nincs vele igazából bajom, csak leszoktam arról, hogy én keressem őt. Ezt mondjuk sérelmezni is szokta.
Rokonok esetében nem érdekel, mi van vele, nincs sok közös bennünk, nem tartom a kapcsolatot valakivel csak azért, mert papíron rokon. Anyukámmal, apukámmal és tesómmal is jó a viszonyunk, őket nem csak azért keresem, mert rokonok, hanem mert tényleg jókat beszélgetünk.
A nem rokonok közül pedig azokat nem keresem, akiket nem tartok a barátaimnak, haverjaimnak sem, tehát szimpla ismerős, ők szintén nem érdekelnek.
Úgy vagyok mint 1-4-es. Nálam alap a semleges érdektelenség. de lehet hogy valaki simán csak nem szimpatikus.
"Jobb a békesség" alapon válaszolok valami minimálisat, de összességében pont leszarom, mi van az illetővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!