Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan találjak hozzám hasonló...

Hogyan találjak hozzám hasonló embereket?

Figyelt kérdés

Barátokra gondolok. Természetesen nem kell teljesen a hasonmásomnak lennie egy embernek.

Kisvárosban nőttem fel és bár vannak "barátaim" mégsem az igazi. Velük nem tudok könyvesboltba menni, mert soha nem olvasnak, nem szeretnek semmit, amiért én rajongok. Vagy például hogyan hallgassak közösen zenét azzal, akinek a bittoduo a kedvenc előadója? Nem is szoktam magyar zenét hallgatni. A tanulás teljesen hidegen hagyja őket. Valószínűleg csak azért vagyunk barátok, mert egy osztályba járunk és így "muszáj" minden egyes nap velük lennem. Szeretem őket, de sokszor másra vágyom, vagy azon töprengek jobb lenne inkább teljesen egyedül. Legalább nem kellene színészkednem. A különféle social medias platformokon a hozzám hasonló embereknek széles baráti körük van, nekem nem jön össze.

18f

2023. ápr. 13. 20:01
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
sehogy
2023. ápr. 13. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
32%
18 vagy, ne eroltesd most, majd ismerkedsz az egyetemen, ha mesz.
2023. ápr. 13. 21:07
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
és ha nem megy?
2023. ápr. 13. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Hú, mintha magamat olvasnám :)

Kedves Kérdező, hogy állsz a továbbtanulás gondolatával? És van-e olyan hobbid, amivel csoporthoz, klubhoz tudnál csatlakozni?

Igazad van, 30+, véletlenszerűen összeválogatott kölökhöz nehéz kapcsolódni, ha az átlagtól eltérő érdeklődési köre van az embernek. Lényegesen könnyebb a van legalább egy közös pont, de az sem feltétlenül jelent megváltást.

Én a barátaimat így ismertem meg: egyetem, szakképzés, koncert, hobbi klub, illetve barátok barátai, ismerősei.

2023. ápr. 14. 05:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Pszichológiára jelentkeztem:)

2023. ápr. 14. 14:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Abszolút átérzem, amit mondasz, annak ellenére, hogy én a fővárosban lakom, de itt sem más a helyzet. Most vagyok végzős gimiben, 2 közeli barátom van, mivel introvertált vagyok, nem is vágyom többre, viszont az utóbbi időben érzem egyre nehezebbnek a velük töltött időt.

Kezdek rájönni, hogy nagyon kevés közös van bennünk, és sokszor vesznek rá olyan dolgokra, amiket nem is akarok csinálni. Szóval egyre nehezebb, de csak ők vannak nekem, de én is úgy érzem, csak a suli tart össze minket. Hétvégente pl szinte alig beszélünk. De nyilván szeretem őket, és jól is érzem magam velük az idő nagy részében, de mégis azt érzem, hogy valami nem stimmel.

Én abban próbálok meg bizakodni, hogy az egyetemen majd sikerül barátkozom, hátha ott jobban lesznek hozzám hasonló emberek, akikkel könnyebben megtalálom majd a közös hangot. Neked is tanácsként egyelőre csak ezt tudom adni, az egyetem már olyan hely, ahol érdeklődésben hozzád hasonló emberek lesznek nagy többségben

2023. ápr. 21. 23:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!