Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy haladjak tovább, ha...

Hogy haladjak tovább, ha nincs senkim?

Figyelt kérdés

Nem vagyok öngyilkos hajlamú, nem így kell érteni a kérdést. Hanem inkább arra irányulóan, hogy hogyan motiváljam magam így, maradjak pozitív, tudva hogy kb szólnom sincs kihez? Egy ideig elvoltam jól így is, főleg mert eléggé introvertált vagyok, de már nem tudom igazán jól érezni magam, egyre több napom olyan, hogy csak sorozatozok vagy zenét hallgatok, de semmi igazán produktívra nem tudom rávenni magam, mert magam alatt vagyok emiatt.

Családom van, de megvan az oka, amiért nem állok közel hozzájuk és nem osztok meg velük semmit. Kapcsolatom 5 éve nem volt, barátaim se kb 4 éve.

2023. ápr. 1. 22:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

10.-es, egyrészt nincs igazán lehetőség. Összvissz 2 kollégám van, akikkel úgy igazán közös hangot nem találtam, a nem munkával kapcsolatos kommunikációnk szinte kimerül abban, hogy hétfőnként megkérdezzük egymást hogy hogy telt a hétvége. Amúgy senki mással nem találkozom ott. Másrészt nem azt mondanám okként, hogy nem merek, hanem nem tudom, hogy kezdjek bele. Korábban a barátságaim csak úgy maguktól alakultak, nem igazán kellett azon gondolkodnom, hogy alakítsam ki másokkal.

Köszi a tanácsokat, egy kis ideje igyekszem találni több olyan tevékenységet amiben jó vagyok, már csak elfoglaltság gyanánt is, de eddig kevés sikerrel, ebből adódóan ez szociálisan se segített sokat,legalábbis egyelőre.

2023. ápr. 7. 21:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha érdeklődőre hangolnád magad, akkor többet kommunikálsz. Ha például a kollégáidtól többet kérdeznél, lehet, hogy kiderülne, mi érdekli őket, miről beszélnek szívesen, és több lenne a kommunikáció. És lehet találkozni emberekkel a munkahelyen kávéautomatánál, ebédnél, folyosón, fel lehet tenni valami egyszerűbb kérdést, hogy kialakuljon valami interakció.. :)
2023. ápr. 8. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!