Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ez kezdődő agorafobia lehet?...

Ez kezdődő agorafobia lehet? Vagy valami más, "sima" depresszió?

Figyelt kérdés

Jó ideje, évek óta nagyon rossz a hangulatom, magányos, elhagyatott vagyok, sok a lelki gondom.

Az utóbbi időben már azt vettem észre, hogy alig tudok elindulni itthonról. Pl. hétvégén mennék nagyobb bevásárlásra a boltba délelőtt. De miután reggel felkelek, úgy érzem, hogy nem tudok kikelni az ágyból, ezért még ott fetrengek, olvasok, mobilozok, bakapcsolom a TV-t. Ezzel eltöltök még egy-két órát, aztán nagy nehezen felkelek, elmegyek mosdóba, eszem valamit stb., de ekkor sincs erőm felöltözni, és elindulni. Visszafekszem, vagy takarítok egy kicsit. Általában csak dél után, 1-2 körül szedem össze magam annyira, hogy felöltözzek, és elmenjek a boltba, de akkor is úgy érzem, hogy alig tudok kilépni az ajtón.

Ez kezdődő agorafobia lehet? Vagy csak "sima" depresszió? Valaki tapasztalt hasonlót?

2023. márc. 10. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem diagnosztizálok! "Jó ideje, évek óta nagyon rossz a hangulatom, magányos, elhagyatott vagyok, sok a lelki gondom." "alig tudok elindulni itthonról" Nem lenne ez már elég ok arra, hogy elmenj pszichológushoz, hogy boldog és aktív lehess végre? Kérlek menj az egészséged után! Meg lehet oldani de bele kell vágni rá kell szánni fogcsikorgatva a maradék energiáid!
2023. márc. 10. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Ezt ennyi alapján itt nem fogja tudni megmondani senki.

Mit érzel, hogy miért nem akarsz kimenni? Már megint emberek közé kell menni egy zsúfolt üzletbe ahol tolongani kell és kommunikálni is néha vagy mi az ami zavar benne?

2023. márc. 10. 21:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok pszichológus, de nekem ez inkább tűnik depressziónak. Így, hogy már évek óta tart, mindenképp azt ajánlanám, hogy fordulj szakemberhez, aki viszont tud diagnosztizálni, majd segíteni neked megküzdeni vele.
2023. márc. 10. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugyanígy érzem én is magam, csak nekem sokszor délután 4-ig vagy 5-ig tart, mire végre fel tudok kelni, hogy elmenjek a boltba, amit elintézek fél óra alatt és utána fekszek is vissza az ágyba. Ez szerintem nálad is depresszió.
2023. márc. 17. 18:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Jobban vagy, kérdező?
2023. máj. 17. 18:12
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Nem. :( De nem is mentem pszichológushoz.
aug. 24. 07:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Mitől várod a javulást?
aug. 24. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!