Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A nagyon gazdagok élete akkor...

A nagyon gazdagok élete akkor is boldogabb, ha egyedül vannak, szomorúak?

Figyelt kérdés

Ha valami miatt szomorúak, leterhelt az életük, csalódottak, depressziósak. Ők ilyenkor értékelik azt, hogy mondjuk 12. kerben egy villában élnek, mindenük megvan (anyagi oldalról), és akárhová utazhatnak, vagy teljesen közömbös lesz számukra a szép ház, szép környezet, a lehetőségek, ha őket is eléri valamiféle lelki válság?

Elég mélyen vagyok lelkileg, és jelenleg azt érzem, hogy engem az ilyenek fel tudnának dobni. Egy gyönyörű ház és rengeteg lehetőség. Ugyanakkor, ha abba a helyzetben lennék, lehet, hogy nem lennék boldog és ugyanúgy hiányozna valami az életemből. Jelenleg az emberi kapcsolatok hiánya őröl fel.

Amúgy nincsenek kimondott anyagi gondjaim, átlagosan élek.

2023. márc. 9. 00:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Vagy nézem egyik főnököm:

A felesége elvált tőle, az ember ekkor elkezdett inni, majdnem csődbe vitte ezzel a céget. Azóta eltelt az idő, a gyerekei felnőttek. Az egyikkel összeveszett, nem beszélnek, a másik külföldön él.

Azt látom, hogy hiába a sok hobbi, barát, hiába élvezi látszólag az életet, belül mardossa őt a magány és a szeretteinek a hiánya.

2023. márc. 9. 09:13
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl tuti jobb lrpenne, mert egyedül lenni szeretek. Ez emberfüggő. Nekem a pénz megoldaná minden problémámat.
2023. márc. 9. 16:18
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. Szerintem több válaszoló kicsit félre is értette.

Mindenesetre én úgy gondolom, hogy egy gazdag ugyanúgy lehet magányos, szomorú, lelkileg összetört, mint egy szegény ember. Közhelyesen hangzik, darátokat, családot nem lehet pénzen vásárolni. Eleve másfajta probléma is bejöhet egy gazdagnál, mint egy szegénynél: lehet, hogy van körülötte egy csomó ember, de a pénze miatt, ő meg totál magányos közöttük.

Ugyanakkor gazdagként arra több lehetőséged van, hogy eltereld a gondolataidat a bánatról. Pl. elutazik valahová külföldre, elmegy egy luxus étterembe, igénybe vesz valami luxus szexuális szolgáltatót stb. De ilyesmivel is inkább csak elfedi a lelki gondjait. Egy szegény meg nem ilyenekkel fedi el, hanem mondjuk plusz munkával, hogy meg tudjon élni. A gondok mindkettőnél ott vannak.

2023. márc. 9. 19:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Maganyos vagyok, munkaval toltom el az idomet. Mar lassan 2 eve.

Ha lelkileg osszeszedem magam akkor edzessel is fogom. Itt a tavasz, talan most sikerul.

2023. márc. 10. 15:35
 15/15 anonim ***** válasza:
4: ez az USA mania nálam is megvolt, utólag 30 korul mar nem bánom,hogy maradt Európa. Sokkal jobb am unoka szabadidő aránya itt az öreg kontinensen .
2023. márc. 12. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!