Ki, hogyan kezeli a szeretethiányt?
Igazából tanácsot adni nem tudok, csak azért írtok, mert én is érzek hasonlókat. Ez esetleg segíthet... néha már az is nagy segítség, ha tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Nagyon át tudom érezni, hogy rohannál az emberi kapcsolatokba, mert ezzel én is így vagyok. Nekem egyszerűen szükségem van arra, hogy foglalkozzanak velem, mert addig érzem értékesnek magam. Ha nem foglalkoznak velem, magányosnak érzem magam. Új, alakuló barátságokban lelkes vagyok, később viszont már nem érdekel annyira a másik. De nekem a párkapcsolataim is hasonlóan viharosak. Én egyébként borderline személyiségzavarral küzdök és gyakran vannak depresszív, szorongó epizódjaim.
Munkahelyen felnőttként elég nehéz barátságokat kialakítani. Azt tudom esetleg ajánlani, hogy keress egy olyan csoportot, ami az érdeklődési körödnek megfelelő.
Bar bennem nincs szeretethiany, de regebbeb ugy kezeltem, hogy ratalaltam ket kutyara, akik megadtak mind azt a szeretet, ami az eletembol hianyzott.
Valamint az ertelmi reszt olyan embertol tanulom, aki EU tiz legjobb tudosa kozott (statisztika, sajnos mar nem el), valamint polihisztor (matek, fizika, programozas, pedagogia, tortenelem, politika, klasszikus zene, minosegbiztositas, optimalizalas, vezetes es szervezes, teologia stb.) is volt.
Valamint az, hogy megertettem, bem vagyok azonos sem a gondolataimmal, sem az erzelmeimmel.
Erzelmi tudatossag utjara leptem.
Nekem a pszichiater es a pszichologus semmit nem segitett.
Tehát a fentiek altal, kozel teljes vagyok.
Szerintem ez lenne a legfontosabb minden ember eleteben, hogy belul valjek teljesse.
A tobbi jo dolog meg jon magatol.
A szövegedben az "értéketlen" szóra figyeltem fel, amit kétszer is leírtál a magad jellemzésére. Ezt a szót milyen értelemben használod? A leírásod alapján nem "értéketlen", illetve "értéktelen" vagy, hanem "értékeletlen", illetve "szegényesen értékelt" - értve ezalatt azt, hogy ritkán éled meg, hogy értékelnek, szeretnek, becsülnek, azaz hogy kevésszer kapsz a környezetedből pozitív visszajelzéseket.
Azt gondolom, ezen a helyzeten úgy tudsz segíteni, hogy egyrészt te értékeled és elfogadod magad, tudatosítva magadban pozitív tulajdonságaidat, másrészt a veled kapcsolatban állók figyelmét felhívod arra, hogy aktuálisan fontosak számodra a visszajelzések, illetve szeretnék tudni, ők milyennek látnak, és különösen: milyen pozitív értékeket látnak benned.
Fontosnak gondolom, hogy a pozitív mozzanatokat rögzítsd - a memóriádban, önismereti naplóban, stb., mert különben a pozitív körülmények "eltűnnek a fekete lyukban", és "nem tömik be a hiány rését" benned. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!