Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A magyar emberek szeretnek...

A magyar emberek szeretnek szenvedni?Vagy jók a mostani körülmények itt Magyarországon?

Figyelt kérdés
2004 óta útlevél nélkül át lehet menni a szomszédos uniós országokba,de mégis olyan mintha még mindig a 80-as évekbe lennénk.Az emberek nagy része nem megy sehova,itt szenved a százezer alatti nyugdíjával vagy a kétszázezres fizetéssel.Ha más nem is változott az elmúlt 30 évben, legalább az igen hogy egy személyivel elmehetünk Németországig,könnyebb most kimenni dolgozni külföldre,de mintha ezt se használnánk ki.

2023. jan. 7. 00:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%
Vagy lehet hogy attól félnek,ha kimennek és később hazajönnek,rossz szemmel fognak rájuk nézni a többi magyarok.És hogy a szomszédok,a haverok nehogy megharagudjanak amiért itthagyták az országot,inkább ki se mennek.
2023. jan. 7. 00:52
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Én kimegyek külföldre, de visszajövök és itt fogok élni. A nyelvtudásom megvan, de szeretem a magyar nyelvet, szeretném, ha a gyerekeim magyarul kommunikálnának elsősorban.

Nem félek a gazdasági helyzettől, ha gáz van, majd dolgozom Amerikába homeofficeban, amerikai senior IT fizuért.

Plusz itt vannak a barátaim. Nem vihetek mindenkit magammal, legfeljebb a pasimat.

2023. jan. 7. 01:55
 13/19 anonim ***** válasza:
52%

Mert nem minden a pénz. Én pl nem fogom itt hagyni az ápolásra szoruló anyámat, az idős apámat és nem fogok vmi lepukkadt munkásszállón élni vagy vagyonokat fizetni vmi kis lyukért, amikor itthon élhetek a terjedelmes családi házunkban a hozzá tartozó hatalmas udvarral, kerttel.

Szeretek itt élni és ha több munkával is, de szépen megélünk. Képzeld el kimennék Németországba pl idősápolóként dolgozni. Vagyis törölgetném vmi náci ivadék vén trottyos dög valagát kicsit több bérért, közben itthon meg anyám elhalálozna. Hát az életem végéig mardosna a lelkiismeret furdalás. Tudom sok ember telibe xarja az idős szüleit, de én nem tudom ezt megtenni.

2023. jan. 7. 03:59
 14/19 anonim ***** válasza:
97%

Ne zavarjon meg a tény, hogy milyen sokan kimentek, meg ingáznak. Itt a nyugati határmentén már alig élhető annyian vagyunk, annyian idejöttek az infrastruktúra teljesen romokban úgy túlnépesedtek az itteni városok és falvak.

Mindenki meg nem mehet ki, ilyen a világon nincs...

Biztos nem a semmiért drágultak meg úgy a házak, hogy ami 4 éve 35 volt az most 60-70 millió... Erre rá még az üres területek is elfogytak a környéken.

Kétlem, hogy Pesten meg a környékén kívül máshol is ilyen drágulások mentek végbe.

2023. jan. 7. 08:15
 15/19 anonim ***** válasza:
88%
Ez a nép már nem gondolkodik, ezt az egész helyzetet totálisan élvezi évtizedek óta. A nagyook nagyban-, a kicsik kicsiben csinálják a h*eséget, és ezért tűr e nép.
2023. jan. 7. 08:29
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

"útlevél nélkül át lehet menni a szomszédos uniós országokba ... olyan mintha még mindig a 80-as évekbe lennénk"

Tehát nem olyan. Most önszántunkból maradunk.

2023. jan. 8. 19:06
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
2 hónapja dolgozok Ausztriában, abszolút elégedett vagyok mindennel. Sőt, nagyon jó helyem van itt, örömmel járok be dolgozni. Nylevtudásom annyi van, hogy nagyon kicsi angolt beszélek, egyelőre így kommunikálunk, de mindenki iszonyat megértő, mert látják hogy akarok dolgozni, és nem is vagyok hülye hozzá. Itt megbecsülik az embert.
2023. jan. 9. 13:26
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

1, igen, a magyarok szeretnék szenvedni (tisztelet a kivételnek) és marha lusták, még gondolkodni is, máskülönben nem lenne 13 éve fidesz hatalmon.

2, a magyarok be vannak oltva idegennyelv-tudás ellen és nem túl mobilisak.

3, nem akarok bunkó lenni, de nézd meg mondjuk a 13ast, miket ír. Most az ilyen tahó prolikat el tudod képzelni a külföldön? a nyelvet se tudná normálisan megtanulni, se beilleszkedni.

a magyarok többségének pont jó az orbáni Magyarország. itt elvan elhízottan/löttyedten, péksüteményt zabálva, sörözve, folyton nagyképűsködve, tudomást nem véve arról, hogy mindent szétlopott a mostani kormány.

egyébként a szomszédom lánya és egy ismerősöm van kint Németországban. Mindketten nyelvet beszélő, alapvetően csendes, szerény emberek, toleráns emberek, tökéletesen be is illeszkedtek, ergo nem olyanok, mint az átlag magyar.

2023. febr. 2. 20:24
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

"a nyelvet se tudná normálisan megtanulni"

Ez miből következik?

"a szomszédom lánya és egy ismerősöm van kint Németországban"

És te mire vársz? Nem muszáj itt maradni, ha nem tetszik. Nyitva az ajtó.

2023. febr. 2. 20:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!