Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan legyen boldog ha soha...

Hogyan legyen boldog ha soha nem tudom min gondolkodjak?

Figyelt kérdés
Csak állandóan az jár a fejemben hogy ennek a pillanatnak is milyen értelme van, úgyis elmúlik mint minden és nem tudom min gondolkodjak. Nem tudom mi máson gondolkodjak mert minden értelmetlen. Hogyan kizökkenni ilyen állapotból?

2022. nov. 30. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Nézz egy filmet, foglald el magad. Nem kell minden mögé értelmet keresni.
2022. nov. 30. 18:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, rendben, köszönöm.
2022. nov. 30. 18:23
 3/6 c3Mb10 válasza:
Nem akarlak tovább keseríteni, de minden, ami valaha volt, vagy valaha lesz, egyszer meg fog szűnni. Az univerzum pusztulásának egyik hipotézise a fagyhalál, miszerint az anyag egyszer (1,7*10^106 év múlva) teljesen ki fog fogyni az energiából. Ennek az lesz a következménye, hogy nem lesz több kémiai reakcíó, aminek pedig az a következménye, hogy nem fog többé új anyag keletkezni. Ha nincs keletkező anyag, akkor nincs ami pótolja az elpusztult anyagot, és nincs exoterm bomlás sem, ami energiát közölhetne. Az univerzium visszaáll a Nagy bumm élőtti állapotra és újra eluralkodik a semmiség. Olyan lesz, mintha soha nem is történt volna semmi. De akkor mégis miért csinálunk bármit, ha úgy sincs értelme? Miért alakult ki az élet a Földön egyáltalán, ha egyszer úgyis minden elpusztul? Erre csak egy válasz van neked, mint elő sejtek bonyolult halmaza: Élj a mának! Ha többet akarsz erről megtudni, akkor ajánlom figyelmedbe Catullus 'Éljünk, Lesbia!' című művét. De a probléma amit felhoztál, azt közismert nevén depresszióként emlegetik és rajtad kívül még sokakat érint. Én, a tudomány híveként mindig a szaksegítséget javaslom és most is azt fogom tenni. Konzultálj a pszichológusoddal. Ezen kívül pedig hagyj időt a szórakozásra és beszélj sokat a barátaiddal, családoddal.
2022. nov. 30. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
32%
Keress egy csajt vagy srácot
2022. nov. 30. 18:32
 5/6 anonim válasza:
Meg kell találnod önmagad. Ami kiemel,jól érzed magad tőle és boldoggá tesz. Nem javaslom hogy ez egy párkapcsolat legyen. Ne mástól hanem saját magadtól várd a boldogságot. Tiéd is a világ. Annyi felfedezni való van benne.
2022. nov. 30. 21:32
 6/6 Cubina ***** válasza:

Túl sok a szabadidőd, túl sok időd van magaddal foglalkozni.

Kezdj el valami hasznosat csinálni, önkénteskedni, segíteni az embereknek/szüleidnek akármilyen módon. Már az is nagy segítség, ha felviszed a lépcsőn az idős néni/bácsi szatyrát, húzós kocsiját.

Megsétáltathatod a kutyájukat, kiválthatod a receptjeiket, bevásárolhatsz, lebonyolíthatod a hívásaikat, stb.

Keress valamit, ami érdekel, amit szívesen csinálsz. Barkácsolás, ékszerkészítés, kézműsvesség, stb.

Ha hasznosnak érzed magad, értelmet is fogsz látni az életben. De azzal, hogy csak ülsz és a semmin gondolkodsz, a végén megbolondulsz és mész a pszichiátriára, annak viszont „sose lesz vége".

Végül is ide is be tudtad írni a kérdésedet, szóval gondolkodtál a gyakorikérdéseken és annak is van értelme, hiszen kapsz segítő hozzászólásokat.

2022. dec. 13. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!