Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért olyan nehéz manapság...

Miért olyan nehéz manapság ismerkedni a nőkkel?

Figyelt kérdés
2022. nov. 15. 19:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is nehéz. Nekem az az erre vonatkozó elméletem, hogy két dolog miatt:

1. Túl széles lett a piac, és túlságosan a nőknek kedvez, hiszen rengeteg jelöltből válogathatnak, nincs semmi, ami lekorlátozza őket netes ismerkedésnél, tinderen. Régen saját körben meg ismerősök révén ismerkedett mindenki, az embereknek muszáj volt több kompromisszumot hozni és kevesebbet keresgélni.

2., és ez a fontos szerintem: nincsenek igazából rászorulva a férfiakra. Ez most lehet, hogy csúnyán hangzik, de valójában a kapcsolat/házasság egy olyan deal, amit az tartott fenn, hogy mindkét fél kapott valamit a másiktól: a férfi a szexet és a családot, a nő pedig bizony az egzisztenciát, merthogy régen a pénzkeresés, a család eltartása a férfi dolga volt.

Viszont ma már a nők is eltartják magukat, férfiak nőkkel versenyeznek a munkaerőpiacon, és, bár szexet és családot továbbra is akar mindenki (vagy legalábbis a legtöbben), de nincsenek a nők kényszer alatt, hogy siessenek. Egyszerűen nincs annyira szükségük a férfiakra, mint a férfiaknak a nőkre. A nőknek ugyanis elidegeníthetetlen joguk a vonzóságuk, a "biológiai adu", ez a férfiaknál nincs meg, nekik a pénzkeresés és a versenyszféra az erősségük, ami régen a vadászatot, mesterségbeli tudást, ma meg a karriert jelenti - csakhogy ebben a nők már egyenlőek velünk. Szóval az a válasz, hogy a nőknél másfél adu van, a férfiaknál meg egy fél maradt. Egyenlőtlen a verseny. Ettől még lehet ismerkedni, meg működnek a párkapcsolatok, csak vagy nem olyan stabilak, vagy egyszerűen nehezebb elnyerni egy nő csodálatát, figyelmét, mert már nem tud úgy felnézni a férfiakra, hiszen ő is lehet karrierista.

2022. nov. 15. 23:33
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Gondolom kérdező nem vagy kő gazdag, máskülönben nem lenne ilyen problémád.
2022. nov. 16. 01:12
 13/23 A kérdező kommentje:

Hàt ha az lennèk, szerintem sem. De sok férfinek van párja.

Nekem nincs. Szexre sem nyúlnak utánam a nők. Korábban erre volt precedens. De fiatalabb voltam. Valószìnüleg nem megfelelően kezeltem a helyzeteket. Most meg a nagy semmi van és magányos vagyok.

2022. nov. 16. 08:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A 10-es női hozzászólás szépen meg is mutatja az egyik okot: sok nőből ilyen frusztrált, bunkópasit mímelő beképzelt nőietlen nő lett, nyilván ilyenekkel nehéz ismerkedni, és férfiak alapvetően a bájos nőket szeretik, nem az idegbeteg hárpiákat.

aztán a 11esnek is igaza van: insta tinder, mi tudom én. egyszerűen egy totál átlagos képességű és kinézetű fiatal unalmas nő pár pózolós képpel már rengeteg jelöltből válogathat, így megnő az egója.

a média, a mindenhonnan ömlő "nő felsőbbrendű lény" mantra szintén nem segít. a legtöbb nőnek olyan elszállt igényei vannak már, hogy csak lesek.

kezdve azzal, hogy minden félhyle kamudiplomás titkárnő már értelmiségnek képzeli magát.

2022. nov. 16. 11:50
 15/23 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

amit még elfelejtettem, hogy szintén a médiának, feminizmusnak tudom be, hogy a nők többségének gőze nincs arról, mit is akar. "gyengéd is legyen meg domináns is pasi". de viszont túl gyengéd, házias, az már nem jó, nem elég macsó, akkor jöjjön a tahó 190cm-es Macsó Jani, jajj nem jó, ő meg bunkó stb.

az vicc, hogy tele vagyunk diplomás nőkkel, és mégis nagy részük nem okos, zavarodott, képtelen normális kommunikációra.

2022. nov. 16. 11:53
 16/23 anonim ***** válasza:

Lehet ismerkedni velük, csak válogatnak mert megtehetik. És mint minden ember, mindenki a legjobbat akarja, ebben az esetben a leghelyesebbet akit csak tud..

Na már most ha te nem vagy helyes, akkor fejen is állhatsz akkor se áll le veled egy olyan aki szép és fullos, hiszen az a lány nem csak neked tetszik, sokan versenyeznek érte. És még annyi hogy a pénz nem lényeg, az csak max azt dönti el hogy normális lányt, vagy egy aranyásót kapsz.

2022. dec. 3. 03:11
 17/23 anonim ***** válasza:
7%

6:

Na maradjunk annyiban, egy extrán jól kinéző magas pasi írogatásait nem vetted volna zaklatásnak.

2022. dec. 17. 19:01
 18/23 anonim ***** válasza:

Az ismerkedés nehézsége többféle okból is adódhat. Először is, sok ember úgy érzi, hogy nincs elég önbizalmuk, hogy belevágjanak az ismerkedésbe. Mások pedig talán nem találnak olyan lehetőségeket, ahol megismerkedhetnének új emberekkel. A különböző kulturális elvárások és sztereotípiák is nehezíthetik az ismerkedést, és sok ember úgy érzi, hogy nehéz olyan módon kommunikálni, ami valóban reflektál az ő egyéni értékeikre és elképzeléseikre.

A legjobb tanács, amit adhatok, az, hogy próbálj meg először is magaddal foglalkozni, és fejleszteni az önbizalmadat. Törekedj arra, hogy jól érezd magad a bőrödben, és hogy büszke legyél önmagadra. Ha úgy érzed, hogy készen állsz az ismerkedésre, akkor keress olyan lehetőségeket, ahol új embereket ismerhetsz meg, mint például közösségi események, kurzusok, sportcsapatok, stb. Emellett fontos, hogy legyél őszinte és őszinte maradj magadhoz, és hogy tisztelettel bánj másokkal. Ha őszinte vagy, és tisztelettel bánsz másokkal, akkor az ismerkedés folyamata sokkal könnyebben fog menni.

2022. dec. 19. 19:58
 19/23 anonim ***** válasza:
7%

18:

Hagyjuk már állandóan ezt a sok mellébeszélést. Nem erről van szó. A recept iszonyatosan egyszerű: nézz ki jól. SEMMI más nem számít. Ha jól nézel ki, de undok vagy, akkor majd te leszel az akit a nők "meg akarnak javítani". Ha szarul nézel ki, lehet jó dumád, meg lehetsz udvarias, akkor is el leszel hajtva a francba.

2022. dec. 20. 11:36
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

18#

szokásos közhelyáradat, köszönjük.

_

"Na maradjunk annyiban, egy extrán jól kinéző magas pasi írogatásait nem vetted volna zaklatásnak."

pontosan. amikor egy nő arról beszél, milyen férfiak jönnek be/nem jönnek be neki, akkor sosem az összes férfiről beszél.

-ha azt mondja, nem szereti a rámenős férfiakat, azt úgy kell érteni, hogy az alacsony/önbizalomhiányos/csúnyább rámenős férfiakt nem szereti

-ha arről beszél, hogy szereti a kedves férfiakat, akkor meg azt akarja, hogy az 190-es bunkómacsó csak vele legyen kedves

a szokásos ökörségeket meg hagyjuk is, amiket nők tanácsolnak: "tisztelje másokat, add önmagad" stb. pont semmit nem érnek az Átlag Józskának.

2022. dec. 20. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!