Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Másnak nincs elege ebből a...

Másnak nincs elege ebből a világból - mert itt minden annyira kicsinyes és tökéletlen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen elegem van a mai világból. Csak dolgozni és dolgozni és dolgozni azért a szros pénzért. Közben az ember elmúlik, elfogy. Kikopik. Sőt mire én 26 évesen nyugdíjas lennék megemelik a nyugdíjkorhatárt 70+ évre.

Napjaim egyformán telnek. Hol van munka hol nincs. De én már meguntam itt mindent, mert rájöttem minden mulandó és viszonylagos.

Unom a hajnalokat, az alkonyokat. Unom a nappalt, az estét. A tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet. Az egész körforgást. Árnyak vagyunk itt a földön, vándorok akik átriannak aztán mennek is. Mindenkinek a szemében ugyanazok a vágyak csillognak, ugyanazokat vétkeztük. Minden ismétlődik és minden meg is történhet. Hiába a gyönyör ha mulandó, ah a test elfonnyad, megöregszik, elszárad összetöpörödik, kihűl. Hiába a nevetés ha elhal, az ital, az étel - amiken túladunk.

Egyforma sorozat gyártott napokat, sőt, életeket élünk. Minden sablon. A lázadás, a családalapítás, a megvilágosodott-guruskodás, a forradalmárkodás stb. stb. - ezek mind, mind sablonok. Egyenként, összekeverve változatosnak tűnik a világ. De tömbösítve, elrendezve teljesen unalmas és átlátható. A személyiségek, rasszok alapján is szét lehet szortírozni az embereket. Valami nagyon nem stimmel ezzel a világgal. Nem olyan színes, vidám mint amilyennek látszik, elsőre.

Szilárd épültetek között, örökkön öröké, nyüzsgő sejthalmazok vagyunk, 70-80% víz és egyéb folyadékok enzimek, zsírok fehérjék, szövetek. Atomok, molekulák amik rezegnek a folyadékok pedig ide oda csörgedeznek a testünkben. Ezek vagyunk, átrohanunk az életen, tűnő árnyakként, gyorsan omló füstképekként. Házunk elhagyatott lesz összeomlik. Dolgaink, könyveink elvesznek elkorhadnak, eltűnnek. Testünk vissza rohad a földbe a beégetett program szerint.

Ez a végzetünk. Közben azon agyalunk, törjük magunkat hogy tudnánk boldogulni a mindennapokban. Annyira kicsinyes, triviális dolgok ezek, amikre elfecséreljük az erőnket. - én ebbe belefáradtam, kiégtem. Hogy aki gyakorlatilag gátlástalan az mindent megtehet. Undorodom a politikától, a vallástól és az emberek nagy részétől sőt néha magamtól is, a múlt hibái miatt. Más hogy van ezzel? Hogy vészelitek át a mindennapokat, ha ki vagytok égve vagy ha megvilágosodtatok? Mi éltet? Mi visz előre? Mi hajt? Én annyit csalódtam, hogy belefáradtam itt mindenbe. Valahogy elfoszlott minden illúzióm és álmom.

2022. nov. 11. 12:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem gondolkozok ennyire szögletesen, szélsőségesen, mint te kérdező, de van valami abban amit mondasz. Viszont épp ezért tartom okosabbnak az állatokat, mint mi emberek, mert nem agyalják túl ez életet, csak a pillanatnak élnek.
2022. nov. 13. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!