Miért nem sikerül sehová beilleszkednem,barátot találnom?
19 éves lány vagyok, most kezdtem az egyetemet és már megint egyedül vagyok. Óvodás korom óta sok közösségben voltam, több suli, edzés, ilyenek, de mindenhol én voltam a kirekesztett. És ez nem a közösségben lévők hibája, egyszerűen én nem tudok beilleszkedni. Nem tudok az emberekkel beszélgetni, pár szóváltás után kimerül az egész, aztán töröm a fejem, most mit mondjak, mert olyan kínos a csend és akkor persze hogy következő alkalommal már nem is akarnak velem szóba állni. Nem merek viccelődni, mert félek, hogy megbantom a másikat, meg amúgy eddig is ha próbáltam elsütni valami poént, csak furán neztek rám. Mindenki olyan tavolsagtartoan viselkedik velem, mintha megközelíthetetlen lennék. Szégyenlős is vagyok, nem tudok őszinte és felszabadult lenni mások társaságában.
Rátesz az egészre egy lapát x*rt még az is, hogy tinedzserokom kezdete óta több mentális betegséggel is küzdöttem/küzdök: étkezési zavarok (anorexia majd bulimia, ezekből már kinőttem) aztán szorongás, pánik, depresszió, hipochondria.
Pszichológus tudna rajtam segíteni? Vagy örökre ilyen maradok?
Szia
Velem ugyanez van, ha gondolod beszélgethetünk. 19/L
Annyit még hozzátennék, hogy én jártam pszichológushoz, és nekem semmit nem segített, pedig azt gondolom nyitott voltam rá és mindent megtettem az ügy érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!