Pszichológushoz vagy life coach-hoz lenne érdemesebb menni? Esetleg más alternatíva?
Én egy ilyen személyt nem engednék főiskolára.
Legyen sok pénzed, de egyetem nélkül.
Pszichológus: az alap 5 év egyetem + több évnyi továbbképzések, módszerspecifikus képzések, hogy tudjon is dolgozni
Life coach: a legtöbb "képzés" nem vár el előzetes képesítést, és egy hétvégétől eltart max. fél évig az időtartamuk (a fél évet úgy értve, hogy nem minden nap van óra, hanem mondjuk hétvégente)
Te melyikre bíznád rá magad ezzel a problémával, amit fent leírtál? :)
Ne értse félre senki, hogyha mondjuk valaki mondjuk segítő szakemberként elvégez egy coachképzést IS, azzal semmi probléma nincs, de ha valakinek annyi a "végzettsége", hogy ő coach, az elgondolkodtató azért.
Sajnálom, hogy így érzed magad, pedig a leírtak alapján egy rendes, szerethető srácnak tűnsz.
Én tanácsadó szakpszichológust mondanék, aki tudna neked segíteni.
És még annyit mondanék, hogy az instan és a tiktokon szinte minden fake. Mégha valaki ki is rak 10 képet ahogy a barátaival van valahol, belül érezheti magát ugyanolyan üresnek és magányosnak. Sosem tudhatod, belül mit érez egy-egy ember. Nagyon kevés igaz barátság van. Ha az egyetemen nem találtad meg a körös, esetleg elmehetsz valahova dolgozni vagy önkénteskedni. Így lesz esélyed több emberrel megismerkedni.
A párkapcsolat téma mindig nehéz, és ugyanúgy itt sem látsz bele, hogy az az adott fiú vagy lány mennyire boldog a kapcsolatában, vagy csak kényszer, mert retteg az egyedülléttől.
A tanulással meg csak így tovább, gratulálok a sikereidhez, ha van lehetőséged menj erasmusra, az is segít abban, hogy jobban merj nyitni emberek felé.
Ezt a 3-asnak válaszolom, hogy igen, vannak 1 hetes coach képzések, viszont olyan is van, ahol akkreditált és nemzetközileg elismert módszereket tanulnak több éven keresztül. Vannak esetek amikor érdemes (valóban képzett) coachhoz menni, pl ha szétesel időben és kell egy rendszer az életedben, és egyéb életvezetési tanács kérésére. Mindig el kell olvasni, hogy akkreditált képzést vegzett-e az adott coach.
Neked kérdező, a tanácsadó szakpszichológus lenne a jó. Ők foglalkoznak azokkal, akiknek van egy probléma az életükben, amivel elakadtak, de más területen jól funkcionalnak (mint te a karrieredben). Szóval nala nem leszel évekig terápiában, kb 10 alkalom szokott lenni.
Ha valami mélyebb dolog húzódik mögötte, pl. Valaki nagyon szorong, fél a kötődéstől stb. És ez az egész életminőségére kihatással van, akkor klinikai szakpszichológus tud segíteni. Ott a probléma mélységétől függ, mennyi ideig jár az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!