Mi lehetne a segély és közmunka program alternatívája?
Meg kell szüntetni, kidobott pénz a közmunkásokra költött több milliárd forint.
Én egyetem után majdnem 1 évig munkanélküli voltam, semmilyen ellátásra nem voltam jogosult. Utána eljártam dolgozni 130 ezer forintért, akkor keressenek ők is munkát ahogy tudnak, nem a lábukat kell lógatni és várni minden hónapban az alamizsnát az államtól.
3# vagyok
Azt még hozzá szerettem volna tenni, hogy szerintem ahogyan a fiatal pályakezdőknek is problémát okozhat az álláskeresés, első pillantásra meghökkentőek lehetnek a követelmények, mikor először tapasztalod hogy sok helyről nem is jeleznek vissza stb., addig én ugyanezt tudom elképzelni a tartós munkanélküliekről is. Szerintem aki régebb óta nem tudott elhelyezkedni vagy esetleg csak szakmán kívül (és mondjuk olyan munkái voltak, amik során inkább negatív tapasztalatokat szerzett, amit nem szeretett, ahol nem becsülték meg stb.) az ugyanúgy megküzd azzal, hogy mondjuk nem ismeri a saját értékeit, nem tudja mire képes, nem érzi magát hasznosnak, nincsen önbizalma, alábecsüli magát, más úgy érzi úgyis mindegy stb., stb., és ez hátráltatja őt a továbblépésben, emiatt nem mer mondjuk állásokat megpályázni, emiatt osztja be magát egy úgymond alacsonyabb "kasztba" és így tovább. Ezzel szerintem szintén érdemes lenne akár rendszerszinten foglalkozni, mert többeket érint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!