Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy hónapig kéne nekem szállás...

Egy hónapig kéne nekem szállás Budapesten, de nyilván ennyi időre senki nem ad ki albérletet. Milyen alternatíváim lehetnek?

Figyelt kérdés
Munkásszállóra például mehetnék egyedül, vagy kollégiumba?
2021. nov. 15. 22:55
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Sokan kiadnak 1-2 hónapra.

Pont tegnap találkozott barátnőm a facebookon egy hírdtéssel, ahol azzal a szöveggel írták ki, hogy "Akár rövidtávra is kiadó".

Tetszett a lakás így ráírtunk a hírdetőre.

Kiderült, hogy fixen csak 2 hónapra kiadó. 2 hónap múlva veszi át az új tulajdonos a lakást és addig még kiakarja adni a mostani tulaj.

Ami picit szürreális úgy, hogy 50 ezer forintos közjegyzői díjjat a bérlővel fizettetnék úgy hogy csak 2 hónapra veszi ki a 100 ezer forintos lakást.

Amúgy az esetedben a kollégium nem opció. Oda diákok is alig jutnak be, nem hogy random idegenek.

2021. nov. 15. 23:00
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is sokan kiadnak 1-2 hónapra is, de magasabb áron
2021. nov. 15. 23:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Koleszba csak akkor mehetsz, ha a hozzátartozó tanintézmény diákja vagy.
2021. nov. 15. 23:06
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

Vannak munkásszállók amik nem igénytelenek és egyes kollégiumokban is adnak ki albérletként szobákat. Nem olcsók persze, hiszen a bérlakás pont azért jobb, mert hosszútávra adják ki és így tervezhető, kevesebb.

[link]

[link]

2021. nov. 15. 23:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Diák vagyok az ELTE-n, de passzív felévem van szeptembertől.
2021. nov. 15. 23:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linkeket!
2021. nov. 15. 23:11
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Szoba esetleg nem felel meg? Azt gyakrabban szoktak kiadni rövid időre.
2021. nov. 15. 23:12
 8/10 A kérdező kommentje:
De, szoba is megfelelne, ha kulturált lakótársakkal lennék körülvéve.
2021. nov. 15. 23:12
 9/10 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Hosszabb távra adnak kedvezményt, 1 szobájuk elég szar volt, de a többi normális (2 éve laktam itt vagy 8 hónapot)

2021. nov. 15. 23:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Amikor Angliaban voltam 4 honapot, hasonlo gondokkal kuzdottem. Akkor hoteleket is megkerdeztem (mert itthon ismertem olyat, aki egy hotelben berelt szobat). Vegul egy ingatlanugynoksegnel akadtam ra egyre. A mai eszemmel az airbnb-n neznek szet. Ezt nezegetted, probaltad?
2021. nov. 16. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!