Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt olyan másvalaki is,...

Van itt olyan másvalaki is, aki szenved ettől a mai világtól?

Figyelt kérdés

Mindenhol az megy: dolgozzá! Dogozzá! Mit dolgozol! Dolgozzá me éhen halsz! - nap jön nap után, alig van idő valamire. Mire hazaérek alig van erőm olvasni egy jó könyvet, esetleg egy rövidebb film belefér vagy sorozat. Bunkó majdnem mindenki... Kollégák, a tömegközlekedésen mindenhol mindenki prosztó.

Legszívesebben a takarom alatt aludnék, menekülnék ebből a világból. Mindenhol csak a profit, még nagyobbat, még többet és többet! - tudom miről beszélek gyárban dolgoztam. Egyetememen meg az ész nélküli magolás megy, betáplálnak mint egy számítógépet. Egyéni gondolkozásra ösztökélnek, de ha mást mondasz ami nincs benne a tudományos kánonba akkor véged!

Undorító ez az egész civilizáció! Menekülnék belőle, de nem lehet mert mindig csak a munka, ne gondolkozz csak dolgozz! - mentalitás.

2022. szept. 28. 09:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Te hol élsz? Csak 50.000 emberel szúrt ki a kormány a KATA kapcsán. Sorra zár be minden.
2022. szept. 28. 11:31
 22/26 anonim ***** válasza:
57%

21, Budapesten. A feleségem alól is kihúzták a mellékállásos KATAt, úgyhogy átment általányadózóba. Mivel részmunkaidős, így tulajdonképpen még kevesebbet kell adóznia mint eddig. Konkrétan 1.5 milláig egy vasat sem fog leadózni, és mivel mellékállás (a pedagógus mellett) így kb reális is ez a kereset évente.

Így keres meg havi 350-400 rugót (a tanévben).

Nem halt bele, csak alkalmazkodnia kell.

De ha cipész akarsz lenni, akkor simán KATAzhatsz, hiszen ott csak annyi a kitétel, hogy cégeknek nem számlázhatsz, magánszemélyeknek simán.

2022. szept. 28. 11:38
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

Kis hazánkban lehet boldogulni, csakmeg kell keresni azt,ahol ez működik. Két vállalkozásomat indítottam be szinte nulla befektetéssel de sok munkával, az egyikből már kiszálltam, eladtam,a másikat mais csinálom. És sok meló van vele de meg lehet kényelmesen élni.

Ehhez két dolog kell. Fel kell emelnie a seggét az embernek és tenni a jövőjéért, a megélhetéséért, a fejlődéséért, valamint meg kell keresni azt a vállalkozást vagy munkát, ami elérhető számára és tetszik is neki. Az, hogy valaki nyit egy boltot, nem biztos, hogy jó vállalkozás, tőkeigényes, és nagyon függ a helytől, az árukínálattól, hogy boldogul-e vele vagy sem. Nem minden esetben kell az inbduláshoz nagy tőke,hitel vagy egyéb. Sokszor elég az ötlet, a jó megvalósítás és a folyamatos fejlődés.

Tudom, most írjam meg, mivel foglalkozom. Ezzel egy a probléma, van aki ezt szeretné csinálni, van aki nem, úgyhogy nem az a kérdés, én mivel keresem a pénzemet, hanem az,hogy aki ki akar törni a munkahelyi taposó malomból,Ő mihez kezd.

Pl. a fodrász, pedikűrös, manikűrös, stb. ha azonnal helységet bérel és úgy kezd bele vevőkör nélkül, akkor kell egy tőke addig is, ameddig ez beindul. De ha otthon kezdi el a munkát, és amikor már van megfelelő bevétel, akkor keres a környéken egy helységet, máris kezelhetőbb a sztori.

Pl.ha kereskedni akar valaki, első körben nem a boltbérlés és az árukészlet feltöltése a megoldás, hanem mmondjuk online... És lehet, hogy meg is fog maradni ennél a megoldásnál hosszú távon.

Stb.

2022. szept. 28. 13:55
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is tele van a lábközi szatyrom azzal, amiben kénytelen vagyok élni, de az egyén szintjén nem lehet jó megoldást találni arra, ha valaki teljesen más értékrenddel bír, mint az éppen aktuális átlag. Ha hangot is adsz ennek bárhol, akkor pedig véged, - mert pont olyan világot élünk, ahol büntetik, ha valaki nem áll be a 45000 km-es sor végére szabad akaratából.
2022. szept. 28. 14:42
 25/26 anonim ***** válasza:
80%

Igen, nekem is elegem van a világból.

Igaz, hogy rengeteg sérült, és bunkó ember lett. Régebben ennyi nem volt. Nem trend manapság szeretni, kedvelni a másikat, figyelmet szentelni neki, ám annál inkább szokás lett az én sz.Rtam a spanyol viaszt, messze feletted állok, akkor is, ha igazából azt sem tudom, hogy ki vagy te, de mondjuk ez nem is érdekel"-hozzáállás.Itthon az számít, hogy legyen drága házad, kocsid, családod, akkor is, ha az belül rohad, mert semmi őszinteség sincs benne. A tárgyak sem baj, ha hitelből vannak, csak legyenek, és csakis nekem. Vagy nem abból, de ha ez megadatik, akkor sok esetben egy ízléstelen, céltalan pénzszóróként működnek, akik mindenre szórják a pénzt, képtelenek jól élni, de persze egy mozijegyre nem hívnák meg a barátjukat, vagy - /-nőjüket, mert akkor meglopva éreznék magukat. Lényeg, hogy mindig erősnek lássanak, és boldognak. Mutassuk, hogy nekünk jó.

Az emberek többsége képtelen beszélgetni a szó szoros értelmében, ám annál inkább tudnak órákat magukról beszélni. Figyelni a másikra?! Hát, szerintem az agynak a frontális lebenyére ment az összes környezetszennyezés. Különben ez az egyoldalú komm. is mutatja, hogy sérültek az emberek, és többségnek egy fos az élete. De a hülye média, meg politika is ezt gerjeszti, hogy legyél családos, gazdag, de jó nagy idióta. Utazz, zabálj, vegyél tárgyakat magadnak, és a családtagjaidnak, a többi embert meg sz. Rd le, hisz te vagy a legjobb, és neked mindent szabad.

Hazug, tolvaj öltönyös majmok vezetnek" országokat úgy, hogy elnyomnak másokat, röhögnek a nyomorukon. Szennyezik a környezetet, háborúznak, ártatlanokat ölnek, és az emberek többsége mégis az ő seggüket nyalja. Pedig olyan egyszerű lenne minden...olyan, mintha az ember élvezne, amikor szenvedést teremt maga körül. Szerintem ez undorító! Sokszor érzem magam egyedül... Én nem vagyok ilyen.

2022. szept. 29. 23:17
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
A mai világban általános sajnos az elbunkósodás, csak ebben az országban ez fokozottam megjelenik. Úgyis hamarosan becsődöl az egész fertő. Esetleg próbálkozz valami jóléti országban. Ott legalább fizetés is van.
2022. okt. 9. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!