Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van itt olyan másvalaki is,...

Van itt olyan másvalaki is, aki szenved ettől a mai világtól?

Figyelt kérdés

Mindenhol az megy: dolgozzá! Dogozzá! Mit dolgozol! Dolgozzá me éhen halsz! - nap jön nap után, alig van idő valamire. Mire hazaérek alig van erőm olvasni egy jó könyvet, esetleg egy rövidebb film belefér vagy sorozat. Bunkó majdnem mindenki... Kollégák, a tömegközlekedésen mindenhol mindenki prosztó.

Legszívesebben a takarom alatt aludnék, menekülnék ebből a világból. Mindenhol csak a profit, még nagyobbat, még többet és többet! - tudom miről beszélek gyárban dolgoztam. Egyetememen meg az ész nélküli magolás megy, betáplálnak mint egy számítógépet. Egyéni gondolkozásra ösztökélnek, de ha mást mondasz ami nincs benne a tudományos kánonba akkor véged!

Undorító ez az egész civilizáció! Menekülnék belőle, de nem lehet mert mindig csak a munka, ne gondolkozz csak dolgozz! - mentalitás.

2022. szept. 28. 09:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
31%

"Nekem az hiányzik, hogy nincsenek mesterségek, például én sokkal jobban el tudnám magam képzelni mondjuk cipészként, virágkötőként, fazekasként, ilyesmi, amihez a két kezem és a kreativitásom kellene, de ezt egyszerűen elvették a világból, ebből nem lehet megélni."

Hát, te se az eszedről vagy híres és ezt te is bizonyítottad, mert leírtad "Szakmám sincs,". Mond csak, a virágboltokban kik dolgoznak? Pékek vagy virágkötők? Cipészt is lehet találni, bár már kihaló félben vannak, de még vannak.

Szóval, olyan ember ne ossza itt az észt, akinek még szakmája sincs, csak hőbörögni tud.

Menj festőnek, kőművesnek, ácsnak, építésznek, szobrásznak...stb..

Írj könyvet, de azt is tuti, hogy az 5. oldalnál abbahagynád.

És mi van, akkor ha újra kéne érettségizned? Talán lusta vagy tenni azért, hogy jobb legyen az életed?

A magad és a kérdezőfajták csak sírni tudtok, de meg is érdemlitek a sorsotokat, mert magatoknak csináljátok. Tenni nem akartok azért, hogy jobb legyen az életetek, de mindenki hibás rajtatok kívül.

Felvilágosítalak titeket, a saját életetekért egyedül csak ti vagytok a felelősek. Jobb életet akartok? Akkor tegyetek érte és ne sajnáltassátok magatokat. Sőt, azzal se lesz jobb, ha leszavazod a másik válaszolót.

2022. szept. 28. 10:53
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
10, azért 32-33 évesen ne temesd már magad. Anyám 50 évese újraérettségizett, csinált egy nylevvizsgát és felvételizett egyetemre, és le is diplomázott. Ráadásul ő csak azért csinálta, hogy "kicsit frissen tartsam magam", különösebb motivációja nem volt, nem is kezdett semmit vele. Akkor te, aki ki akar törni, motiváltan, 20 évvel fiatalabban mirét ne tudnád megcsinálni ugyanazt?
2022. szept. 28. 10:55
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
Engem az zavar hogy akinek segitsege van az érvényesul es lesz pl ingatlana, egyedul meg nem lehet.
2022. szept. 28. 11:06
 14/26 anonim ***** válasza:
84%
11, tudod te mennyi pénz egy saját vállalkozás elindítása, ugyanis amit a 10es válaszomban felsoroltam, ahhoz mind saját vállakozás kell, egy bazi nagy kezdő tőke, üzletbérlés, és atom nagy szerencse, hogy ne menjen csődbe, és ne kerüljek a híd alá. A környékünkön van egy üzlet, évente kiveszi valaki, de mind becsődöl. Volt már esküvői ruhaszalon, tetováló szalon, töktudja mi, most épp virágüzlet.
2022. szept. 28. 11:08
 15/26 anonim ***** válasza:
5%

33 évesen itt rinyálsz, szakmád sincs, és ahelyett, hogy pl. már 18 éves korod óta normálisan dolgoztál volna, gyűjtögettél volna, hogy majd egyszer vállalkozó leszel, mert te már tudtad volna, hogy ezzel szeretnél foglalkozni, most vagy kétségbeesve és jössz itt nekem azzal, hogy "tudod te mennyi pénz egy saját vállalkozás elindítása,". Igen, sok-sok pénz kell. De, sosincs késő még mindig elkezdeni, ha 100%-ban oda tennéd magad.

De te nem ilyen vagy, sajnos. Jó leszel te gyári rabszolgamunkásnak, másra úgyse vagy jó.

Ha jobbnak érzed magad, mint egy gyári rabszolgamunkás, akkor sírás helyett, tegyél is érte.

2022. szept. 28. 11:15
 16/26 anonim ***** válasza:
10%

15, KATA vállalkozó havi 50 rugó. Nem kell hozzá feltétlen üzletet bérelni, online is üzemeltetheted otthonról. Persze konrkétumoktól függ, de simán megoldható egy csomó minden postázással, házhozszállítással vagy eleve úgy, hogy a vevők hozzák ki amit pl javíttatni akarnak.

Szóval azért vegyük figyelembe, hogy neked sincs fogalmad mibe kerül egy vállalkozás indítása.

2022. szept. 28. 11:17
 17/26 A kérdező kommentje:
De okos itt mindenki! Ti is csak azért tudtok itt smúzolni mert jókor voltatok jó helyen, loptatok csaltatok, hazudtatok. MA MAGYARORSZÁGON TISZTESSÉGESEN NEM LEHET BOLDOGULNI! És akkor itt jöttök a kemény munkával, a kertemre alig van időm mert 2 műszakban dolgoztam. Milyen céltudatosság? Mikor a gazdaság meg a kormány állandóan kibsz velünk mindig!
2022. szept. 28. 11:26
 18/26 A kérdező kommentje:

A fodrászos kommenttel egyet értek!

11-esnek szólt a válaszom főleg!

2022. szept. 28. 11:27
 19/26 anonim ***** válasza:
28%

"MA MAGYARORSZÁGON TISZTESSÉGESEN NEM LEHET BOLDOGULNI"

Valahogy mégis sokaknak sikerül.

2022. szept. 28. 11:30
 20/26 anonim ***** válasza:
25%

Najó, ez a kérdés most megy a levesbe.

Az, hogy neked nem jött be az élet az egy dolog, de ne állítsd, hogy pusztán a szerencse vagy a csalás a kulcsa a boldogulásnak, mert csak magadat állítod be ostobának.

2022. szept. 28. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!