Ha egy bunkó egoista vagyok, mit csináljak? Hogy változzak meg?
Sosem voltak barátaim, mindenki elmaradt mellőlem. Mindig másokat okoltam mindenért, és úgy voltam vele, hogy nekem ez nem baj, tök jól érzem magam egyedül. Aztán tegnap egy frissen megismert ismerősömmel beszélgettünk egy haverjáról, aki egy gazdag, de bunkó nagyképű seggfej, és a saját közeli haverjaival is elég gyakran beszél bunkó módon. Én meg magamra ismertem, hogy bakker, velem is ez van (a gazdagot leszámítva), sajnos akikkel régebb óta ismerjük egymást, azokkal néha iszonyat bunkón beszélek. Nem önszántamból, sajnos gyerekkoromban folyamatos szekálás és rossz körülmények áldozata voltam, valószínűleg onnan maradt meg egyfajta "védekezési mechanizmus"-ként. Utólag belegondolva, a haverjaimmal, de még a saját szüleimmel is baromi seggfej módon beszélek gyakran, szégyellem is miatta magam. Alapjáraton csendes vagyok, de ha megszólalok, akkor ez történik.
Hogyan változtassak ezen?
Amikor mondanál valami bunkó dolgot... ne mondjad
:D
Tudatosítsd, mi az, amit nem kellene csinálnod, és ne csináld.
Emellett kezd el az ellenkezőjét csinálni. Figyelj oda, maradj csendben, vegyél egy nagy levegőt, és gondold át, jobban érzi-e majd magát a másik a szavaidtól, és utána szólalj meg.
Kezdj el segíteni másoknak. Csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!