Valaki elmagyarázná miért érdemes élni?
"mennyi szektás egy helyen"
Világnézete kell, hogy legyen az embernek. Bergyajevvel értek egyet:
„Ha nincsen Isten, vagyis ha nem létezik szabadság, az örök és igazi élet fensőbb szférája, ha nincs menekvés a világ szükségszerűségétől, akkor nincs miért becsülni a világot és benne a mulandó életet.”
Szövegértelmezés: BERGYAJEV számára nem ér semmit a mulandó lét, ha nincs Isten és örök élet.
Szájbarágás: számodra attól lehet értékes, mivel más a világnézeted
;)
Ha jobban belegondol az ember, igazából semminek nincs értelme. Több milliárd ember élt és halt meg, ezekből nagyon kevés az, aki ténylegesen itt hagyott valami maradandót, pl zenészek, színészek, kutatók. Igazából nekik már az is mindegy, de ők legalább csináltak valami értelmeset. Az, hogy valakinek utódja van, nem ad értelmét az életének, hiszen így is rengetegen vagyunk a bolygón, középszerű emberek, teljesen mindegy a létük a bolygó szempontjából.
Szerintem annyi az élet értelme, hogy jól érezzük magunkat, én erre törekszem. Nekem fontos az, hogy megadjam magamnak azokat a dolgokat, amiktől boldog leszek, nálam pl a zene és a finom ételek, édességek ilyenek. Persze ettől nem lesz értelme a létemnek, de legalább jól érzem magam. Szerintem semmi értelme az önsanyargató életnek, mondjuk én nem vagyok vallásos. A
Ez miből indul ki?
Tudod,a élet olyan egy létra ami már régi,és már menne tönkre.
És tételezük fel,mennél fel a tetőtérben,és egyszer csak kidől minden,rossz minden,és gyorsan kell reagálni..
Te döntésed hova érkezel!
Vagy a szalmára essel,vagy a betonra!
Szerintem érdemes keresni.
Én nem rég jöttem rá hogy a zenének élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!