Valaki elmagyarázná miért érdemes élni?
Nagy értelme van, tényleg.
Eddig is sz@r volt az életem, tehát már egy jó része eltelt úgy hogy nem voltam boldog, a jelenem sem jó és a jövőm se túl fényes, az én életemben nincs boldogság, csak gondok. És arra jöttem rá hogy a semmiért nem éri meg ennyire küzdeni, végén úgyis mindent elveszítünk
#24 :)
Genezis elején: volt élet fája meg tudás fája a kertben. Sátán elcsábított a tudás fájáról evésre (jó és gonosz tudásának fája egész pontosan), ennek büntetése, amit előre megmondott Isten, a halandóság. Már nem ehetett ezután az élet fájáról az ember. (Persze mindez a sztori szimbolikus)
2,9 És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.
...
3,22 És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:
3,23 Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy mívelje a földet, a melyből vétetett vala.
Az igaz, hogy a földi javait élete végén elveszti az ember. És ugyanúgy megy el erről a világról, ahogyan megszületett.
Viszont: Ha hittél Jézusban, utána vele együtt fogsz örökké élni és minden jó lesz. Erről nagyon sok dolog meg van írva a Bibliában.
Azért élj, hogy a szolgáltatókat eltartsad, mint víz-gáz-villany;)
Ha nem csinálsz semmit, valóban nincs értelme, de ha már vagy, akkor csinálj valamit.
Én szívesen látnám, amint végre valaki felpofozza kálmán olgácskát duci pofira;))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!