Milyen előnyei vannak, ha az ember egyedül éli meg az életét, és nincs senkije sem?
"17.: Én hol siránkoztam? Mutasd már meg!"
Lásd 15 és 19 válaszod.
"A kolostoros példám miért lenne értelmetlen? Előnyökről szól a kérdésem. Olyan dolgokra lennék kíváncsi, ami az átlag emberek előnyére szolgál. Nem pedig arra, hogy a beteg emberek mitől érzik jól magukat!"
Tehát aki önállóan, saját keresetből, saját otthonban él egyedül, az számodra BETEG EMBER. Hát nincs miről beszélnünk.
"Tehát ilyenekre vagyok kíváncsi, nem pedig arra, hogy az anyádék éppen felújítanak te pedig bedurcizol, mert veszekednek."
Ne haragudj, de egy normális választ kaptál amire undorító féreg módon reagálsz, ez téged minősít.
"Meg a túrázós példád is egy baromság. Mi inkább tököltünk anno, de a tökölés nem értem, hogy miért probléma neked? Nem tudod közben elfoglalni magadat, beszélgetni, figyelni a környezetre, vagy bármi más? Ennyire élhetetlen embert... Gondolom neked az lenne a jó, ha mindenki körbe ugrálna, kiszolgáltatnák magukat a kényed-kedvednek!"
Gratulálok, kaptál szintén egy normális választ, erre teljesen kiforgatva a szavaimat szintén undorító féreg módjára, támadva reagálsz.
De hogy a fő kérdésed megválaszoljam ezek után:
"Milyen előnyei vannak, ha az ember egyedül éli meg az életét, és nincs senkije sem?"
Az az előnye, hogy nem terhelsz senkit azzal az undorító elcseszett rosszindulattal, ami benned rejlik.
20.: Na végre valaki értelmesen válaszol!
"Vágod hogy pont ezért őrült a fél társadalmunk, ugye? A magányos embereknek konkrétan fizetniük kell valami idegennek, hogy beszélhessenek a problémáikról, különben egy idő után villával akarnák piszkálni a konnektort. Vagy egyéb módokon vezetnék le a feszültséget"
Elismerem, az emberi kapcsolatok valóban jók a a stressz levezetésére.
"Te is végezhetsz kutatómunkát... Van egy rakás pszichológiai kutatás a magányról. Általában csak összemegy tőle az ember agya, megemelkedik a diabéteszre való hajlamossága és a stresszbetegség pár tünetét is produkálja. Pozitív oldala nincs."
Megint kilyukadtunk a stressznél. És ezeket a negatív hatásokat véletlenül nem pont a stressz okozza? Ha igen, akkor talán mégsem a magányt kéne hibáztatni ezért, hanem az emberek stresszlevezető módszerei primitívek. Mi is a "modern" válasz erre? Szedjél nyugtatókat, lélegezz mélyen, vagy sportolj. De hatékony, kis energiabefektetéssel járó módszert szinte lehetetlen találni a mai világban. Erre sajnos tényleg az emberi kapcsolatok tűnnek a leghatékonyabbnak és legegyszerűbbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!