Milyen előnyei vannak, ha az ember egyedül éli meg az életét, és nincs senkije sem?
Amit én szeretek:
Nem felelek senkinek, nem vagyok senkihez kötve. Azt csinálok amit akarok, költök amire akarok. A hibáimat magam kell elviseljem, amit nyerek az csak az enyém. Nincsenek balhék, veszekedések, nincs feszültség otthon.
Vagy például barátok:
Sajnos amiket én néznék meg, nem érdekli őket, ha el is megyünk együtt akkor van csomó program amit unok, közben kihagyunk mindent amit élveznék.
Vagy feszített program, vagy sietünk, vagy tökölünk. Túrázni is szeretek, de ott is van aki úgy megy mint az állat, más ismerősöm meg túl lassú.
Így sokszor elmegyek egyedül helyekre, városokba, túrákra. Kéktúrát is egyedül kezdtem el szakaszokban. Egyedül megyek amikor akarok, ameddig akarok.
Vagy ha már túrázás: Egyszer mentem olyanokkal akik végig rohantak, körbe sem néztek, és közben végig politizáltak, totál nem élveztem velük az utat. Így másik évben elmentem ugyanarra csak egyedül, mert úgy sokkal jobban körbe tudtam nézni.
Vagy lakás felújítás. Anyám, testvérem együtt laknak a közös házban, és hát folyamatosan megy a vita mi hogy legyen, mikor mi fér bele, mindenki mást akar. Nekem saját lakásom van, lesz amilyen lesz, de legalább mindent magamnak csinálok. Senki nem szól bele, hogy ne így vagy ne úgy legyen.
14.: "Vagy lakás felújítás. Anyám, testvérem együtt laknak a közös házban, és hát folyamatosan megy a vita mi hogy legyen, mikor mi fér bele, mindenki mást akar."
De ez is csak neked előny! Olyan, mintha én alkoholista lennék, és egy kolostort úgy reklámoznék, hogy húúú de jó, itt nincs alkohol. Érted már, hogy mire akarod kilyukadni? Az, hogy a személyiség torzulásaidat nem tudja kihozni a környezet, az másnak nem előny.
15. Pedig szerintem ez tud kifejezetten előny lenni másnak is. Csak gondoljátok végig hány dühös frusztrált zakkant ember kóvályog odakint, akik részben otthonról hozzák a dühüket frusztrációjukat, akár azért mert a nem megfelelő partnerrel élnek, vagy azért mert kényszerből benneragadnak együttélésben olyanokkal akiket esetleg utálnak. És ez a sok harag és frusztráció mindenki máson fog lecsapódni, hiszen ezek az emberek köztünk járnak és kiadják magukból bárkire, legyen az munkahely, bolt, tömegközlekedés vagy csak sorbanállás, akármi.
Szóval megvannak az előnyei az egyedülélésnek is, főleg ha olyan emberről van szó aki kifejezetten magányos farkas. Ha nyugodtabb, boldogabb és elégedettebb az egyén, abból hosszútávon mindenki profitál.
#15 Nem kell a félrebeszélés. Ennyi erővel a te siránkozásodat is letudhatjuk annyival, hogy "csak neked szar".
A kolostoros személyiségtorzulásos maszlagod meg teljességgel értelmetlen.
A kolostoros példám miért lenne értelmetlen? Előnyökről szól a kérdésem. Olyan dolgokra lennék kíváncsi, ami az átlag emberek előnyére szolgál. Nem pedig arra, hogy a beteg emberek mitől érzik jól magukat!
Írok egy példát. Ha valami negatív dolog ér, akkor nincs az, hogy rögtön szaladok valami haverhoz panaszkodni. Az ember nem tud nyávogni, ha egyedül van. Na ez például minden embernek a hasznára válna. Nincs meg az embernek az a kamu biztonságot nyújtó menedéke, ahová elmenekülhetne a kihívások elől. Összességében véve az ember egyedül tud fejlődni, ami a leghatékonyabb. Ki hallott már olyanról, hogy valaki úgy futott be, úgy lett sikeres, hogy az ismerőseinek a véleményére hallgatott?
Tehát ilyenekre vagyok kíváncsi, nem pedig arra, hogy az anyádék éppen felújítanak te pedig bedurcizol, mert veszekednek.
Meg a túrázós példád is egy baromság. Mi inkább tököltünk anno, de a tökölés nem értem, hogy miért probléma neked? Nem tudod közben elfoglalni magadat, beszélgetni, figyelni a környezetre, vagy bármi más? Ennyire élhetetlen embert... Gondolom neked az lenne a jó, ha mindenki körbe ugrálna, kiszolgáltatnák magukat a kényed-kedvednek!
"Az ember nem tud nyávogni, ha egyedül van."
Vágod hogy pont ezért őrült a fél társadalmunk, ugye? A magányos embereknek konkrétan fizetniük kell valami idegennek, hogy beszélhessenek a problémáikról, különben egy idő után villával akarnák piszkálni a konnektort. Vagy egyéb módokon vezetnék le a feszültséget, amivel jobb esetben csak maguknak, rosszabb esetben másoknak is ártanak.
A kérdésedre nincs válasz.
Az egyedüllét lehet egészséges és hasznos bizonyos ideig, a magányos élet viszont tönkreteszi nem csak az embert (érzelmileg+mentálisan+fizikailag) hanem ha túl nagy mértékeket ölt, akkor az egész társadalmat is (kiveszik az emberekből az empátia, türelem, szociális készségek)
Ez olyan kérdés mint hogy "Mik az előnyei ha az ember éveken át minden nap csak tortát eszik?" Hát nagyjából krvára semmi... Ha csak azt eszed akkor nem csak hogy megöl, de még az ízét is gyűlölni fogod.
Te is végezhetsz kutatómunkát... Van egy rakás pszichológiai kutatás a magányról. Általában csak összemegy tőle az ember agya, megemelkedik a diabéteszre való hajlamossága és a stresszbetegség pár tünetét is produkálja. Pozitív oldala nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!